به همت سازمان منطقه آزاد انزلی صورت پذیرفت:

برگزاری همایش ملی اصول آزادکاری و خوداشتغالی در منطقه آزاد انزلی

کسب ‌و کار فریلنس یک مدل بسیار خوب کسب و کار است که به شما اجازه می‌دهد به صورت مجازی و از راه دور بدون هیچ هزینه‌ای برای تجهیزات، با کمی زمان و شور و اشتیاق کار مورد علاقه خود را آغاز کنید؛ به زبان ساده تر در واقع به کارهایی که می‌توان در خانه و به صورت آنلاین و از راه دور انجام داد، «فریلنسینگ» گفته می‌شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، نسل جدید، گرایش بیشتری به این نوع فعالیت دارد و با توجه به محدودیت‌های کارمندی و سخت‌تر شدن شرایط بازار کار، فریلنسینگ می‌تواند یک شغل تمام‌وقت یا پاره‌وقت باشد و برای اکثر افرادی که می‌خواهند آزادی بیشتری در کسب و کار داشته باشند و از ساعات کاری سنتی ۸ تا ۴عصر فراری هستند، گزینه بسیار مناسبی است.

 

فریلنسرها در تاریخ و امروز

آغاز انقلاب صنعتی، دوران شکل‌گیریِ سازمان به مفهوم مدرن آن بود. هم‌زمان با مطرح شدن مفهوم سازمان، مفهوم شغل هم معنای تازه‌ای پیدا کرد و با ظهور اینترنت و گسترش دنیای وب، زمان و مکان شغل تغییر یافت و معنای تازه‌ای گرفت. تکنولوژی‌های ارتباطی، فرصت کار از راه دور و ارسال و دریافت پروژه‌ها به صورت غیرحضوری را افزایش داده و از این طریق، ظرفیت انجام کار افزایش یافته است.

واژه فریلنسر برای اولین بار در قرون وسطی و درخصوص سربازهایی به کار برده می‌شد که از هر کسی که پول بیشتری دریافت می‌کردند، برای آن فرد می جنگیدند. مفهوم فریلنسر یا آزادکار، طی دهه‌های اخیر گسترش بیشتری پیدا کرد و امروز به افرادی اطلاق می‌شود که بدون هیچ تعهد و قرارداد طولانی مدتی، برای کارفرماها کار انجام می‌دهند.

 

فریلنسینگ علاوه بر علاقه و مهارت به یادگیری اصول نیاز دارد

فریلنسینگ همانطور که پیشتر اشاره کردیم به معنی آزادکاری است و تقریبا شما دارای هر مهارت و تخصصی که باشید می‌توانید به صورت فریلنسینگ فعالیت کنید.

توسعه‌ تکنولوژی اطلاعات کمک شایانی به مطرح شدن بیشتر آن کرده است و سایت‌های فراوانی در سطح دنیا در حوزه دورکاری یا فریلنسینگ فعالیت می‌کنند که تعداد آنها در سال‌های پیشین افزایش چشمگیری داشته است. برای مثال Upword یکی از بزرگترین سایت‌های فریلنس بین المللی در سال‌۲۰۱۹ است که شاید بزرگترین بازار پروژه‌های آنلاین در دنیا را داشته باشد.

این حوزه هر چند در نگاه اول دارای مزایای بسیاری برای افراد است، اما معایب بسیاری هم دارد و اگر فرد آموزش‌های لازم جهت حضور در عرصه آزادکاری را نداشته باشد، ممکن است فعالیت او منجر به شکست شود و نتواند نظر کارفرمای خود را جلب کند و برای همیشه کار خود را از دست بدهد.

بنابراین علاوه بر داشتن علاقه و مهارت، افراد در فریلنسینگ نیازمند آن هستند تا اصول استفاده از فرصت‌ها برای کسب درآمد، تکنیک های مذاکره، فروش و کسب درآمد و… را بیاموزند.

بر همین اساس، منطقه آزاد انزلی با برپایی همایش اصول آزادکاری، علاقه‌مندان به خوداشتغالی و فعالان این حوزه را برای آموزش راه و روش این نوع فعالیت و توانمندی بیشتر گردهم آورد.

 

دومین همایش ملی اصول فریلسنیگ در منطقه آزاد انزلی برگزار شد

ده سخنرانی و شش کارگاه آموزشی در کنار نمایشگاه فریلند، مهم‌ترین محورهای بزرگترین همایش فریلند کشور را تشکیل می‌داد که با حضور بیش از ۵هزار نفر در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های منطقه آزاد انزلی برپا شد.

مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های منطقه آزاد انزلی در روزهای ۲۸ و ۲۹شهریورماه میزبان افزون بر ۵هزار نفر از علاقه‌مندان به آزادکاری و خوداشتغالی از سراسر کشور بود.

بر این اساس، در روز اول همایش علاوه بر تبیین انقلاب پادکست فارسی:‌ فریلنسینگ محتوا در قالب یک پنل تخصصی به صورت «گیک ‌تاک» موضوعات آنچه که فریلنسرها در ارتباط نیاز دارد، امنیت شغلی، همه برنده نیستند، رقابت با انقراض، سقوط از دره و جوراب‌ات را قورت بده! از سوی سخنرانان در سالن‌A مطرح گردید و کارگاه‌های اشتباهات رایج در فریلنسینگ، چگونگی استفاده بهتر از توییتر برای فریلنسرها، چگونه از قطار جا نمانیم؟ و تولید و ویرایش ویدئو و درآمدزایی نیز در سالن‌B مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های منطقه برگزار شد.

در روز دوم همایش، سخنرانان درخصوص اهمیت لایف‌استایل برای فریلنسرها، مارکتینگ برای فریلنسرها، برقراری ارتباطات پویا، برای شرکت کنندگان صحبت کردند و در کارگاه های سالن‌B نیز ورود به دنیای عکاسی، چگونه محتوا پولساز باشد، کارگاه کسب درآمد از گوگل ادز برای فریلنسرها و مهارت‌های مورد نیاز یک طراح محصول، آموزش داده شد.

نکته جالب توجه این همایش، برگزاری پنل پادکست ایرانی: صدای جدید دنیای ما، ارتفاع پست، فریلنسینگ و کار داوطلبانه و «گیک ‌تاک» بود که در سالن‌A با استقبال شرکت‌کنندگان مواجه شد.

بنا بر این گزارش، بزرگترین همایش فریلنسینگ کشور، اصول فریلنسینگ را در قالب محورهای آموزش اصول اولیه، توانمندسازی خانم‌های خانه‌دار، توانمندسازی، گسترش فرهنگ خود اشتغالی، توانمند سازی معلولان و گسترش محدوده جغرافیایی فریلنسینگ برای علاقه‌مندان به خوداشتغالی و آزادکاری ارائه کردند.

برگزاری نمایشگاه فریلند با حضور بیش از ۵۰استارت‌آپ و شرکت‌های فعال در این حوزه، مهم‌ترین بخش جنبی دومین همایش ملی فریلند را تشکیل می‌داد که در این نمایشگاه دو روزه، تبادل تجربیات در فریلسینگ در کنار معرفی توانمندی‌های آزادکاران حاضر در همایش مورد توجه قرار گرفت و در عین حال شرکت‌کنندگان با شرکت‌های نوآور، فناور و دانش‌بنیان فعال در منطقه آزاد انزلی درخصوص فرصت‌های همکاری مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.

گفتنی است، سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای ارتقای کیفی مهارت‌های نیروی انسانی منطقه و استان و ایفای نقش حمایتی از کسب و کارهای نوین، همچون راه و روش‌های درآمدزایی به صورت فریلنسینگ را در دستورکار قرار داده و دومین همایش فریلند نیز با همکاری مجموعه پونیشا به عنوان اولین پلتفرم‌های ایرانی که با هدف تسهیل فرایند ارتباط فریلنسرها به کارفرماها فعالیت می‌کند، در این منطقه برگزار شد.

 

منطقه آزاد انزلی، حامی ایده‌های نو

منطقه آزاد انزلی از سال‌۹۵ و در راستای اجرای دستورالعمل‌های اقتصاد مقاومتی، اقدام به حمایت و جذب شرکت‌های فناور، نوآور و دانش‌بنیان کرد و در این مسیر علاوه بر ارائه بسته‌های تشویقی و معافیت‌های متعدد، تفاهم‌نامه‌ای با صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت حمایت از شرکت‌های فعال در این حوزه منعقد کرد و در سال‌۹۶ نیز مرکز شکوفایی شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان منطقه آزاد انزلی به منظور پشتیبانی از شرکت‌های فوق و افزایش تولید و صادرات محصولات دانش‌بنیان در این منطقه ایجاد شد. هم‌اکنون بیش از ۹۰شرکت فناور، نوآور و دانش‌بنیان در این منطقه جذب شده و مشغول به فعالیت هستند.

به گفته رضا مسرور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد انزلی، با توجه به راه‌اندازی بندر کاسپین و نیز نزدیکی شرکت‌های فناور به این بندر، بهترین امکان برای صادرات محصولات فناور به کشورهای حاشیه خزر و نیز کشورهای منطقه فراهم شده است و این منطقه در آینده‌ای نزدیک، به قطب نوآوری و فناوری کشور تبدیل خواهد شد.

سازمان منطقه آزاد انزلی، شورای حمایت از ایده‌های نو منطقه را طی این مدت فعال کرده، عملیات احداث مرکز فناوری انرژی منطقه نیز با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور آغاز شد، و در عین حال علاوه بر برگزاری نمایشگاه تخصصی و فراهم کردن امکان بازاریابی در نمایشگاه‌های تخصصی داخلی و خارجی که این سازمان در آن مشارکت می‌کند، چندین دوره همایش استارت‌آپ نیز با همکاری سازمان در این منطقه برپا شده است.

میزبانی دومین همایش ملی فریلند از سوی منطقه آزاد انزلی در راستای حمایت این منطقه از فعالیت‌های فناورانه، نوآورانه و استارت‌آپ‌ها بوده است.