مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد:

ثبت جهانی شهر خلاق در منطقه آزاد اروند

مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: با پیگیری‌های انجام شده در حوزه گردشگری شهر خلاق در منطقه آزاد اروند ثبت جهانی می‌شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، محسن قنبری گفت: در حال تلاش هستیم با همکاری کمیسیون ملی یونسکو در ایران، پرونده شهر خلاق بر مبنای طراحی بر پایه آب در منطقه آزاد اروند تشکیل و در صورت دارا بودن شاخص‌های مربوطه، ثبت جهانی شود.

وی با بیان اینکه در حال تهیه طرح جامع گردشگری هستیم، افزود: به دلیل اینکه نقشه راه در حوزه گردشگری وجود نداشته است، بناست تا با تهیه طرح جامع گردشگری بر‌اساس قابلیت‌ها و پتانسیل‌هایی که وجود دارد، برنامه‌ریزی‌های اجرایی و بودجه‌ای صورت پذیرد.

قنبری توضیح داد: از همه گروه‌ها و نهادهای تخصصی و ذینفع همچون دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی ایران و همچنین سایر بخش‌های تخصصی در این حوزه مشاوره خواهیم گرفت تا به موتور محرکه و مولد در حوزه گردشگری براساس نتایج طرح دست یابیم.

مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند با تاکید بر اینکه موتور محرکه اروند می‌تواند بوم‌گردی و گردشگری روستایی باشد گفت: در حال تهیه پروژه‌ها و طرح‌هایی برای روستاهای منطقه هستیم که در این راه از افراد متخصص باسابقه و تحصیلکرده رشته گردشگری و سایر علوم مرتبط به منظور آموزش در روستاها کمک ‌گیریم.

قنبری در ادامه سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های آبی این منطقه بیان کرد: در منطقه آزاد اروند چند رودخانه اصلی داریم؛ رودخانه‌های اروند، کارون، بهمنشیر، اروند صغیر و همچنین کانال ژیان ظرفیت‌های آبی قابل برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری آبی هستند.

وی، طراحی جغرافیایی منطقه را بر‌اساس آب برشمرد و گفت: زندگی مردم این منطقه بر پایه آب است و در حال تلاش هستیم با مشارکت یونسکو پرونده شهر خلاق آبی بر مبنای طراحی بر پایه آب در منطقه آزاد اروند ثبت جهانی شود؛ در حال حاضر رشت شهر خلاق غذا و سنندج شهر خلاق موسیقی است.

مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه در رایزنی‌های صورت گرفته‌ با نماینده یونسکو در ایران که با استقبال وی انجام شده است، توضیح داد: اگر شاخص‌های این پرونده با شاخص‌های مورد نظر یونسکو همخوانی داشته باشد، ثبت جهانی انجام می‌شود؛ ضمن اینکه این موضوع به برند جهانی شدن منطقه آزاد اروند کمک می‌کند و اتفاقات بسیار خوبی نیز در حوزه گردشگری تحقق خواهد یافت.

قنبری با اشاره به برنامه‌های بوم‌گردی این سازمان، اظهار کرد: در حال راه‌اندازی بوم‌گردی از طریق لنج‌ها هستیم تا از این طریق بین گردشگری و منطقه خور بکر «گوبان» در شهرستان آبادان که فلامینگوهای ایتالیایی نیز در آنجا هستند، پیوند بزنیم.

وی در ادامه سخنان خود بر جایگاه ویژه مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: با اینکه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به منطقه آزاد اروند تفویض اختیار کرده است، ولی در جلساتی که با مدیران کل استان‌ها در وزارتخانه برگزار می‌شود، مناطق آزاد دعوت نمی‌شوند و به جایگاه مهم آنها توجه نمی‌شود.

مدیر توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در پایان تصریح کرد: ادارات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکنون به صورت کامل زیرنظر مدیریت توسعه گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند فعالیت نمی‌کنند و چنانچه به این حوزه ملحق شوند، یک مجموعه متمرکز بر پایه اجرای وظایف کامل طبق یک نقشه راه مشخص خواهیم رسید.