شرکت «صنعت تمیم قشم»، پیشتاز ساخت و تعمیر شناور در منطقه آزاد قشم:

رونق تولید و اقتصاد، با ساخت شناورهای بومی در قشم

تعمیر لندینگ کرافت به عنوان نوعی شناور دریایی که وظیفه اصلی آنها جابه‌جایی و پیاده کردن نیروهای پیاده نظام و خودروها در سواحل است؛ در استان هرمزگان تنها توسط سه واحد تولیدی انجام می‌شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، ساخت انواع لندینگ کرافت‌ها در همه جای دنیا با هدف بالا بردن توان لجستیکی در مناطق مختلف در دستورکار قرار می‌گیرد. انواع مختلفی از این مدل شناورها در جهان ساخته می‌شود که اغلب آنها دارای دری در قسمت جلوی شناور هستند که با باز شدن، تبدیل به یک سطح شیب‌دار شده و عمل بارگیری و تخلیه از طریق آن انجام می‌گردد.

سال‌هاست که بخش عظیمی از مسافران جزیره قشم با استفاده از وسایل نقلیه شخصی و عمومی با کمک لندینگ کرافت‌ها از طریق اسکله پهل در بندر‌عباس و عبور از آب‌های خلیج فارس وارد اسکله لافت در جزیره قشم می‌شوند. این شناورها به صورت شبانه‌روزی در مسیر یک هزار و ۸۰۰متری دریایی مشغول خدمت‌رسانی هستند.

تنها یک واحد صنعتی در جزیره قشم در حوزه ساخت و تعمیر شناورهای لندینگ کرافت فعالیت می‌کند. شرکت «صنعت تمیم قشم» که در سال‌۱۳۹۴ با سرمایه‌گذاری ۶میلیارد ریالی فعالیت خود را در این منطقه آزاد آغاز کرده است.

مدیرعامل شرکت صنعت تمیم قشم درخصوص سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این مجموعه گفت: این شرکت در زمینی به مساحت یک هکتار و با سرمایه‌گذاری اولیه ۶میلیارد ریال فعالیت خود را سال‌۹۴ آغاز کرده و در حال حاضر ۲۰میلیارد ریال سرمایه ثابت این مجموعه است.

محمد تمیمی‌زاده قشمی درباره حوزه فعالیت این شرکت اظهار داشت: این شرکت تنها مجموعه سازنده لندینگ کرافت در قشم است و در حوزه ساخت و تعمیر شناورهای دریایی در جزیره فعالیت می‌کند.

وی ادامه داد: در کنار این مجموعه، دو واحد دیگر نیز در بند‌رعباس و بندر لنگه از شهرستان‌های استان هرمزگان کار ساخت و تعمیر شناورهای لندینگ کرافت را انجام می‌دهند.

مدیرعامل شرکت صنعت تمیم قشم گفت: هم‌اینک در این واحد صنعتی، یک شناور در حال تعمیر و یک شناور دیگر با بیش از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است و این مجموعه توان ساخت همزمان ۶شناور را دارد.

به گفته تمیمی‌زاده قشمی؛ هر کدام از این لندینگ کرافت‌ها دارای ۵۳متر طول و ۱۴.۵متر عرض و‌ ۵متر ارتفاع و دارای دو موتور هستند و ظرفیت ۴هزار تن بارگیری را دارند.

وی اذعان کرد: برای ساخت شناور جدید، به ۸۰میلیارد ریال سرمایه‌گذاری نیاز داریم و ساخت آن نیز حدود ۱۸ماه طول می‌کشد.

مدیرعامل شرکت صنعت تمیم قشم درباره اشتغال‌زایی این مجموعه صنعتی تصریح کرد: برای ساخت هر شناور، ۵۰نفر مشغول به کار می‌شوند و در پروسه تعمیر و بازسازی شناورها نیز به ۸نیرو احتیاج داریم.

تمیمی‌زاده قشمی ادامه داد: تعمیر و بهسازی لندینگ کرافت‌ها شامل رنگ‌آمیزی، تعمیر موتور، اصلاح سیستم برق‌کشی، ساخت دکوراسیون داخلی، رفع پوسیدگی بدنه شناورها و… می‌شود و این فعالیت برای هر شناور حدود ۴۵ تا ۶۰روز به طول می‌انجامد.

وی افزود: تمام نیروهای فنی و کارگران مشغول در شرکت صنعت تمیم قشم از میان نیروهای ساکن جزیره قشم انتخاب شده‌اند و با توسعه این مجموعه می‌توان اشتغال‌زایی بیشتری برای بومیان ایجاد نمود.

مدیرعامل شرکت صنعت تمیم قشم درباره توسعه این مجموعه خاطرنشان کرد: اولین گام در راستای توسعه فعالیت‌های این مجموعه، راه‌اندازی حوضچه‌ای به طول‌۷۵ و عرض ۲۴متر می‌باشد که طراحی و نقشه آن آماده شده است.

تمیمی‌زاده ادامه داد: برای ساخت این حوضچه، مبلغی معادل ۷۰میلیارد ریال هزینه پیش‌بینی شده است که با ایجاد آن می‌توانیم به ارائه خدمات به شناورها و لندینگ کرافت‌های بزرگتر بپردازیم.

وی گفت: تا پایان سال جاری عملیات تعمیر و بهسازی هفت شناور و لندینگ کرافت دیگر در این مجموعه انجام خواهد شد که کمک شایانی برای بهبود وضعیت خدمت‌رسانی به گردشگران و مسافران جزیره قشم می‌باشد.

بنا به این گزارش، با حمایت‌های صورت گرفته از واحدهای تولیدی و صنعتی و همچنین با برنامه‌ریزی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در منطقه آزاد قشم در سال رونق تولید می‌توان گام‌های مهمی در حوزه اقتصادی منطقه برداشت.