مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه‌برون اظهار کرد:

منطقه آزاد «اینچه‌برون»، دروازه ورود ایران به آسیای میانه و اوراسیا

مدیر اجرایی منطقه آزاد «اینچه‌برون» با اشاره به ظرفیت‌های این منطقه آزاد تاکید کرد: اینچه‌برون می‌تواند دسترسی ایران به اوراسیا و آسیای میانه را امن‌تر و کوتاه‌تر کند و بر همین اساس ضرورت دارد تا زیرساخت‌های لازم در این منطقه با حمایت‌های دولت هر‌چه سریع‌تر تکمیل شود.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، حسن ملک‌حسینی درخصوص ویژگی‌های این منطقه گفت: منطقه آزاد اینچه‌برون به وسعت ۱۲هزار و ۵۷۷هکتار در شمال‌شرقی کشور قرار گرفته است. منطقه آزاد اینچه‌برون هم مرز با کشور ترکمنستان است، اما می‌تواند به عنوان مسیری برای اتصال به آسیای میانه مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: مسیر ریلی یکی از راه‌هایی است که از طریق منطقه آزاد اینچه‌برون، ایران را به کشورهای آسیای میانه متصل می‌کند و بر همین اساس هم‌اکنون ۷۰۰کیلومتر خط ریلی کشور ترکمنستان به منطقه آزاد اینچه‌برون متصل است و ۱۵۰کیلومتر از این مسیر نیز در کشور قزاقستان ادامه پیدا کرده است. این مسیر در آینده به روسیه متصل می‌شود تا کریدور شمال-‌جنوب تکمیل شود. همچنین در داخل ایران نیز تلاش می‌شود تا با اتصال اینچه‌برون به شاهرود، این منطقه آزاد به مرکز کشور متصل گردد.

مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه‌برون اظهار کرد: تحولات اخیر در عرصه بین‌المللی بی‌شک سبب شده تا اهمیت شرق دریای خزر بیشتر شده و ایران نیز می‌تواند با بهره‌گیری از ظرفیت منطقه آزاد اینچه‌برون در این عرصه ورود کند؛ اما مشخصا این امر نیاز به توجه مسئولین دارد. منطقه آزاد اینچه‌برون این ظرفیت را دارد تا برخی مشکلات کشور را حل کند و به همین علت بهتر است از همین امروز توسعه این منطقه در دستورکار قرار گیرد.

ملک‌حسینی با اشاره به ظرفیت‌های منطقه آزاد اینچه‌برون گفت: عرض منطقه آزاد اینچه‌برون ۵کیلومتر و حدود ۴۲کیلومتر نیز طول برای این منطقه تعریف شده است که قسمت‌هایی از آن در شهرستان آق‌قلا و قسمتی نیز در شهرستان گنبدکاووس است. باید توجه داشت که این منطقه آزاد فاصله بسیار کمی تا مرکز استان دارد و در مسیر شهرهای بزرگی نظیر مشهد و تهران نیز قرار گرفته است.

وی در رابطه با طرح جامع منطقه آزاد اینچه‌برون اذعان داشت: در میان مناطق آزاد تازه تاسیس در کشور، اینچه‌برون تلاش کرده تا پیشرو بوده و بر همین اساس طرح جامع منطقه آزاد اینچه‌برون تدوین شده و براساس آن اقدامات در منطقه درحال انجام است. براساس طرح جامع تاکنون ۷۰درصد پیشرفت در امور صورت گرفته و اولویت اصلی نیز مبحث ترانزیت تعیین شده است. برآورد بودجه موردنیاز برای زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق، گاز و دسترسی در کوتاه‌مدت و میان‌مدت مشخص شده و تقریبا می‌توان گفت که فاز اول و دوم طرح جامع منطقه اینچه‌برون تمام شده است‌.

مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه‌برون با اشاره به این که در تدوین طرح جامع این منطقه آزاد از نیروهای بومی و نخبگان کشوری بهره گرفته شده است، تصریح کرد: طرح جامع منطقه آزاد اینچه‌برون تا به امروز پیشرفت خوبی داشته و تلاش می‌شود تا انتهای سال نیز به پایان برسد. از سوی دیگر اساسنامه منطقه آزاد اینچه‌برون نیز درحال بررسی است و پس از تایید شورای نگهبان، به منطقه آزاد ابلاغ خواهد شد. هم‌زمان نیز در حوزه اراضی نیز تلاش‌ها درحال انجام است و عملیات‌هایی نظیر توپوگرافی، حدنگاری و تطبیق منطقه نیز در دستورکار قرار گرفته است تا بدون مشکل بتوان سند اراضی را اخذ کرد‌.

ملک‌حسینی درخصوص اقدامات انجام شده در راستای تسهیل سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اینچه‌برون گفت: رایزنی‌های قابل توجهی با بانک‌های مختلف کشور انجام شده تا تسهیلاتی را برای سرمایه‌گذاری در این منطقه در نظر گیرند. علاوه‌بر این، سرمایه‌گذارانی از سایر کشورها نظیر ترکمنستان، قزاقستان، روسیه و چین نیز علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این منطقه بود و تفاهم‌های اولیه نیز صورت گرفته است. در این میان یک بانک اطلاعاتی نیز تشکیل شده تا ظرفیت‌های پنهان برای سرمایه‌گذاری نیز شناسایی شده و به‌کار گرفته شوند. ما در مسیر توسعه منطقه آسیب‌شناسی جامعی انجام داده‌ایم و نقاط قوت و ضعف تحلیل و بررسی شده تا مسیرهای اشتباه مجددا در کشور طی نشود‌‌.

مدیر اجرایی منطقه آزاد اینچه‌برون در پایان با تاکید بر اهمیت زیرساخت‌ها در توسعه هر منطقه آزاد، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون مسیر ریلی و جاده‌ای برای منطقه آزاد اینچه‌برون در نظر گرفته شده است. علاوه‌بر این، یک شهرک صنعتی یکهزار هکتاری نیز در مجاورت منطقه آزاد وجود دارد که در حوزه آب، برق و گاز خدمات کاملی دریافت کرده است. با وزارت نیرو و وزارت اقتصاد نیز تعامل صورت گرفته تا این امکانات در اختیار منطقه آزاد اینچه‌برون قرار گیرد. توسعه زیرساخت‌ها امروز نیاز اساسی منطقه آزاد اینچه‌برون است و مشخصا دولت با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند توسعه در شمال‌شرق کشور را شتابان کرده و دستاوردهای به مراتب مطلوب‌تری داشته باشد.