رئیس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان هرمزگان عنوان کرد:

منطقه آزاد قشم، پیشگام مدیریت بحران کروناویروس در هرمزگان

رئیس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني استان هرمزگان گفت: عملکرد سازمان منطقه آزاد قشم برای ایجاد آمادگی در شرایط بحران بیماری کووید‌19 جلوتر از استان بوده است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، حسین فرشیدی در جلسه مشترکی با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، مدیر بیمارستان پیامبر اعظم(ص) به همراه جمعی از معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم، ضمن تقدیر از اقدامات مدبرانه و به هنگام مهندس مومنی و مجموعه منطقه آزاد قشم جهت ایجاد آمادگی برای مقابله با بیماری کووید‌۱۹ در جزیره بیان داشت: مدیریت بسیار خوب شما در پشتیبانی از کادر درمانی و ارتقاء ایمنی سلامت قشموندان، برای کنترل کرونا در قشم قابل تقدیر است.

وی با اشاره به این مطلب که همچنان در فاز حاد بیماری به سر می‌بریم، افزود: قطعا بعد از گذر از این بحران، دستورالعمل‌های بهداشت جهانی تغییر خواهد کرد و این نکات برای مقابله با کروناویروس، براساس اقلیم و جغرافیای هر کشور و منطقه، متفاوت و خاص آن ناحیه خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هرمزگان ادامه داد: در ابتدای کار، رویکرد ما دریافت اطلاعات بیماران از طریق سامانه  و پایش آنها و در صورت نیاز بستری و قرنطینه‌سازی بود، در حالی که الان باید به دنبال افراد ناقل باشیم تا به فوریت اقدامات جداسازی و قرنطینه را انجام دهیم.

به گفته فرشیدی، نداشتن هیچ آماری از مرگ و میر در جزیره قشم، نکته بسیار حائز اهمیتی است و کنترل بیماری در کمتر از ۵درصد جامعه ۱۵۰هزار نفری قشم، ناشی از عملکرد خوب منطقه آزاد قشم در همکاری با شبکه درمان است.

وی همچنین از امکان ساخت کیت‌های تشخیص کروناویروس در منطقه آزاد قشم استقبال کرد و گفت: ما تلاش داریم تا متوسط تست را به ۵۰۰تست در روز برسانیم تا به این ترتیب محدود شیوع را شناسایی و کنترل کنیم و در این مسیر آماده هرگونه کمکی به این منطقه آزاد هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هرمزگان اضافه کرد: یکی از نگرانی‌های ما به لحاظ موقعیت جزایر قشم و کیش، کنترل ورود مسافران بوده که خوشبختانه، منطقه آزاد قشم با راه‌اندازی سامانه کیا به این کنترل و نظارت بر ورود ساکنان و قرنطینه افراد دست یافته است. ارائه گواهی سلامت برای افراد به ویژه شاغلان در تردد نیز می‌تواند کمک خوبی برای کنترل این بیماری باشد.

وی همچنین از اختصاص بیش از ۲۰میلیارد ریال بودجه سازمان منطقه آزاد قشم برای تجهیز بخش درمان و تامین اقلام بهداشتی، کمک به افزایش فضای درمانی جزیره و اختصاص دو مرکز هتلینگ به بحث نقاهتگاه برای پشتیبانی از بیماران رو به بهبود در شرایط حاد تقدیر کرد و عنوان داشت: یکی از نگرانی‌های ما، حوزه زندان‌ها و حفظ بهداشت در این مراکز بود که منطقه آزاد قشم در گامی پیشتر، با ساخت یک مرکز قرنطینه در خارج از زندان برای زاندانیان تازه وارد شده و یک مرکز قرنطینه داخل زندان، برای زندانیان بیمار، این مشکل را در جزیره رفع کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هرمزگان در پایان به تعداد ۲۸مورد کرونا مثبت در قشم اشاره کرد و گفت: این آمار بدون هیچ فوتی، بیانگر مدیریت خوب در این منطقه  است. با مدیریت آرام و بدون استرس باید سعی کنیم کروناویروس را شکست دهیم و باید یاد بگیریم چگونه با این بیماری همانند سایر بیماری‌ها زندگی کنیم و به بهداشت فردی بیش از پیش اهمیت دهیم.

گفتنی است، در این جلسه، حمیدرضا مومنی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، دکتر حسین فرشیدی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان، دکترعبدالله غریب‌زاده معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان، حمیدرضا بهزادی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قشم، احسان دبیری مدیر بیمارستان پیامبر اعظم(ص) به همراه جمعی از معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم حضور داشتند.