مدیرعامل موسسه مخترعین بین‌المللی منطقه آزاد انزلی خبر داد:

کسب دو رتبه جهانی برای یک اختراع توسط موسسه مخترعین بین‌المللی

مدیرعامل موسسه مخترعین بین‌المللی که در منطقه آزاد انزلی به ثبت رسیده، با بیان اینکه با همکاری چند مهندس و دستیار فنی ایرانی موفق به طراحی و ساخت دستگاه جدایش ماده جامد از مایع ماست شدند، اظهار داشت: این محصول که یک دستگاه از گروه لوازم خانگی است در جشنواره اختراعات که به مناسبت روز مخترعین تایلند IPITEX2020 در شهر بانکوک تایلند برگزار شد، موفق به کسب حداکثر آرای مثبت هیات داوران جشنواره و رتبه نخست و دریافت مدال طلای جشنواره شد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، مهندس مهدی فرض‌پور ماچیانی با اشاره به اینکه جشنواره علمی-پژوهشی مزبور تحت حمایت معنوی و علمی IFIA و WIIPA و بسیاری از مراکز علمی دیگر برگزار می‌شود، تصریح کرد که علاوه بر آن اختراع فوق، موفق به دریافت جایزه ویژه انجمن‌های اختراع و مالکیت فکری جهان(WIIPA)  در سال‌۲۰۲۰ شد؛ جایزه ویژه انجمن‌های اختراع و مالکیت فکری جهان دارای ارزش و اعتبار جهانی که کمتر اختراعی در طول سال موفق به دریافت و کسب اعتبار این دو جایزه ارزشمند می‌شود.

این مخترع بین‌المللی با بیان اینکه هر چند این اختراع فاقد پیچیدگی بوده، اما برای همکارانش تجربه‌ خوبی جهت استمرار همکاری‌های گروهی تحقیقاتی است، افزود: علاوه بر بنده، سینا رجبی، احمد رحمن‌زاد ماسوله، محمودرضا گرجی، سالار بصیری، محمود دانشفر، حسن فرض‌پور ماچیانی و سیمین نقیبی ماسوله در این پروژه همکاری داشتند.

مدیرعامل موسسه مخترعین بین‌المللی منطقه آزاد انزلی ارزندگی این اختراع را درحفظ بهداشت و ارگانیک بودن محصولات غذایی و کمک به اقتصاد خانواده در موضوعی غذایی عنوان کرد و گفت: در فرآیند تولید ماست چکیده، معمولا با سانتریفیوژ ماده جامد را از ماده مایع حاصل می‌شود و در عین حال در تولیدات صنعتی با افزودن نشاسته و یا روغن پالم فرآوری می‌گرد. در نتیجه با لوازم خانگی جدید به سادگی و با کمترین زمان می‌توان در هر آشپزخانه‌ای به تهیه این ماده ارزشمند غذایی دست یافت.

وی با بیان اینکه ماده جامد ماست «ماست چکیده» از ارزش غذایی بالایی برای مصرف برخوردار است، افزود: از سوی دیگر ماست چکیده سرشار از ویتامین‌های گروه ب، و ویتامین‌های دیگری بوده که دارای مصرف بهداشتی و مراقبتی برای استفاده در انواع کرم‌های طبیعی و ارگانیک است، در عین حال مایع ماست نیز سرشار از پروتئین و کلسیم با اثرات کاهنده طبیعی فشار خون می‌باشد که در آشپزی‌های سنتی آب ماست را جوشانده و ماده استحصالی نیز به زبان آذری «قراقوروت» و به لهجه گیلکی «سرج» نامیده می‌شود.

مدیرعامل موسسه مخترعین بین‌المللی اضافه کرد: به دلایل محدودیت‌های مهندسی و جهت توسعه تحقیقات و بین‌المللی نمودن اختراعات در کشور ترکیه با کارخانجات و صنایع لوازم خانگی در استانبول وارد مذاکره و خوشبختانه مورد استقبال و حمایت قرار گرفته است.

گفتنی است، مهندس مهدی فرض‌پور ماچیانی به عنوان یکی از مخترعین پیشکسوت ایرانی، مدیرعامل موسسه مخترعین بین‌المللی که از سال‌۸۸ در منطقه آزاد انزلی به ثبت رسیده، تاکنون موفق به ثبت ده‌ها اختراع(Patent) در مراکز داخلی و جشنواره‌ها و موسسات بین‌المللی شده و صاحب عنوان رسمی INV‌از فدراسیون بین‌المللی مخترعین IFIA ژنو سوئیس می‌باشد.