جمعه / ۲۸ شهریور / ۱۴۰۴ Friday / 19 September / 2025
×
اقتصاد مرزی زیر ذره‌بین؛ بازنگری در سیاست ارزی مناطق آزاد کلید خورد
پیشنهاد رضا مسرور درخصوص حذف تخصیص ارز در ثبت سفارش‌های مناطق آزاد:

اقتصاد مرزی زیر ذره‌بین؛ بازنگری در سیاست ارزی مناطق آزاد کلید خورد

از تجارت و صنعت تا فرهنگ و گیشه؛ مناطق آزاد میزبان رونق هنر هفتم
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت فرهنگی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سینمایی:

از تجارت و صنعت تا فرهنگ و گیشه؛ مناطق آزاد میزبان رونق هنر هفتم

همکاری و همگرایی در جهت تبدیل مناطق آزاد به کانون اصلی گردشگری ایران
امضای تفاهم‌نامه همکاری بین دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی:

همکاری و همگرایی در جهت تبدیل مناطق آزاد به کانون اصلی گردشگری ایران

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: سککوک می‌تواند چرخه صنعت و تولید را احیا کند و در عین حال مشکلات و التهابات کلان و بزرگ نظام بانکی و اقتصادی از جمله نقدینگی را کاهش دهد. به گزارش اخبار آزاد مناطق، غلامرضا سلیمانی درباره سامانه سککوک، افزود: تعداد زیادی کسب و کار در شهرک‌های صنعتی و […]

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو: سککوک چرخه تولید را احیا می‌کند

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: سککوک می‌تواند چرخه صنعت و تولید را احیا کند و در عین حال مشکلات و التهابات کلان و بزرگ نظام بانکی و اقتصادی از جمله نقدینگی را کاهش دهد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، غلامرضا سلیمانی درباره سامانه سککوک، افزود: تعداد زیادی کسب و کار در شهرک‌های صنعتی و مناطق آزاد داریم که محصولات مختلفی ازجمله مواد اولیه سایر کارخانه‌ها یا سایر مایحتاج مردم و محصولات صادراتی تولید و تامین می‌شود؛ در دنیا مدل‌های مختلفی برای هم‌افزایی کارخانه‌ها و تامین مالی سریع و آسان واحدهای تولیدی وجود دارد اما در ایران این بستر وجود نداشت و در عین حال برات سیستم بانکی به خوبی به کار گرفته نشد که باعث شد تا سامانه سککوک طراحی شود که می‌تواند زنجیره تامین را شفاف و الکترونیکی مدیریت کند، این مدیریت زنجیره تامین به صورتی است که ابتدا و انتهای زنجیره تامین که چند بنگاه با یکدیگر ارتباط دارند رصد می‌شود و هم‌افزایی میان واحدهای تولیدی ایجاد می‌شود.

سلیمانی با اشاره به مزیت‌های سککوک گفت: سککوک برای بانک مرکزی و بانک‌ها این مزیت را دارد که می‌تواند از میزان پول نقد و نقدینگی در معاملات تجاری واحدهای تولیدی با یکدیگر را با استفاده از سیستم برات و ضمانت‌نامه‌ها به شدت کاهش دهد و  نقدینگی به جای چند بار فقط یک بار به سیستم تامین وارد شود؛ در واقع این سامانه علاوه بر تسهیل تولید و تامین مالی شرکت‌ها برای اقتصاد کشور مزیت بسیار بزرگی دارد و آن هم کاهش شتاب نقدینگی به شمار می‌رود.

 

منطقه آزاد ماکو میزبان سامانه ملی سککوک

وی با بیان این که این سامانه در منطقه آزاد ماکو عملیاتی شده و کارخانه‌ها از وضعیت آن راضی هستند، افزود: سامانه ملی سککوک از دو ماه گذشته در منطقه آزاد ماکو عملیاتی و مزیت‌ها و وضعیت سامانه به ۱۰۰کارخانه واقع در این منطقه اقتصادی معرفی شد که از این میان تا به امروز بالغ بر ۴کارخانه وارد سامانه برای انجام مبادلات میان یکدیگر شده‌اند و انتظار می‌رود با توجه به وضعیت مطلوب تامین برات توسط سیستم بانکی در این سامانه به زودی کارخانه‌های بیشتری به سامانه سککوک متصل شوند.

 

شفافیت، کاهش نقدینگی و احیای تولید با سککوک

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو ادامه داد: براساس بررسی‌هایی که از سامانه سککوک و انجام یک مدل آزمایشی در برات‌های ۴۵روزه و  یک ماهه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که با این سامانه می‌توان نقدینگی را ۶بار در زنجیره تامین و تولید ‌چرخاند و در عین حال باعث شفافیت عملکرد بنگاه‌ها می‌شود و در صورتی که یک بنگاه حساب‌های خود را تسویه نکند نشان از عدم کارآمدی بنگاه دارد؛ از سویی دیگر نظام بانکی با تقویت سامانه سککوک و حمایت از این سامانه ملی که می‌تواند چرخه صنعت و تولید را احیا کند و در عین حال مشکلات و التهابات کلان و بزرگ نظام بانکی و اقتصادی از جمله نقدینگی را کاهش دهد.

 

سککوک راه‌حلی برای مدیریت زنجیره تامین در کشور

سلیمانی افزود: متاسفانه بنگاه‌ها و واحدهای تولیدی در کشور با یکدیگر تعامل خاصی ندارند و همین مسئله به معنای عدم رقابت و تعامل برای بهبود وضعیت تولید است و با سامانه سککوک زنجیره تامین در کشور به خوبی مدیریت می‌شود که می‌تواند باعث سلامت در چرخه تولید شود؛ اعتقاد دارم توسعه سامانه ملی سککوک و افزایش پشتوانه این سامانه توسط سیستم بانکی و تزریق منابع به عنوان پشتوانه و تضمین مالی سککوک و حمایت کارخانه‌ها برای اتصال به این سامانه می‌تواند تا مشکلات تولید را کاهش و زیرساخت تولید در کشور را بهبود بخشد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: مدل کاری بانک‌ها برای واحدهای تولیدی و کارخانه‌ها در شرایط فعلی کشور باید به سمت جهت‌گیری بانک‌های خارجی برای واحدهای تولیدی حرکت کند و به جای این که صرفا وام یا خدمات مالی ارائه شود شاهد آن باشیم که بانک‌ها خدمات مشاوره‌ای در اختیار واحدهای تولیدی کوچک و متوسط قرار دهند که می‌تواند باعث پویایی صنعت شود.

نوشته های مشابه
اقتصاد مرزی زیر ذره‌بین؛ بازنگری در سیاست ارزی مناطق آزاد کلید خورد
پیشنهاد رضا مسرور درخصوص حذف تخصیص ارز در ثبت سفارش‌های مناطق آزاد:

اقتصاد مرزی زیر ذره‌بین؛ بازنگری در سیاست ارزی مناطق آزاد کلید خورد

طلوع دوباره مناطق آزاد در اقتصاد ایران
مروری بر عملکرد اقتصادی و دستاوردهای پنج‌ماهه نخست سال۱۴۰۴:

طلوع دوباره مناطق آزاد در اقتصاد ایران

از تجارت و صنعت تا فرهنگ و گیشه؛ مناطق آزاد میزبان رونق هنر هفتم
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان معاونت فرهنگی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و سازمان سینمایی:

از تجارت و صنعت تا فرهنگ و گیشه؛ مناطق آزاد میزبان رونق هنر هفتم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *