جمعه / ۲۴ مرداد / ۱۴۰۴ Friday / 15 August / 2025
×
مالکان خودرو با پلاک منطقه آزاد می‌توانند نسبت به دریافت پلاک ملی اقدام نمایند
دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اعلام کرد:

مالکان خودرو با پلاک منطقه آزاد می‌توانند نسبت به دریافت پلاک ملی اقدام نمایند

منطقه آزاد ارس حائز رتبه نخست عملکردی در میان مناطق آزاد کشور شد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار کرد:

منطقه آزاد ارس حائز رتبه نخست عملکردی در میان مناطق آزاد کشور شد

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تشکیل اتحادیه مناطق آزاد کشورهای اسلامی برای رشد و گسترش تعاملات و همچنین توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی در دنیا موثر است.

اتحادیه مناطق آزاد کشورهای اسلامی تشکیل شود

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: تشکیل اتحادیه مناطق آزاد کشورهای اسلامی برای رشد و گسترش تعاملات و همچنین توسعه فرهنگ و تمدن اسلامی در دنیا موثر است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، مرتضی بانک در همایش بین‌المللی آینده جهان اسلام در افق‌۱۴۱۴ شمسی افزود: در جهان امروز مولفه‌های متعددی جهت ارتقا قدرت و توانمندی نظیر شناخت دنیای کنونی و آینده وجود دارد و فراهم‌سازی این قدرت برای خلق یک آینده بهتر ضروری است.

وی افزود: علم و دانش، فناوری، تکنولوژی، وحدت، اقتصاد و فرهنگ، هر یک ازجمله مولفه‌های قدرت به شمار می‌رود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان این ‌که جهان امروز مولد علم است، گفت: اگر از هر یک از عناصر علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… عدول شود، این قدرت و استقامت کاهش پیدا می‌کند.

مرتضی بانک افزود: افزایش هر یک از مولفه‌های قدرت برای جهان اسلام تاثیرگذاری در مقابل مخالفان و اعمال ایده‌های نوین در سایه وحدت را افزایش می‌دهد.

وی افزود: در حال حاضر ایران با ۱۵کشور منطقه که عمده آنها نیز مسلمان هستند، همسایه است و این مسئله یک موقعیت جغرافیایی ویژه را برای ایجاد هژمونی بین مناطق آزاد کشور به صورت جدی فراهم کرده است.

به عقیده مشاور رئیس‌جمهور این مهم زمینه ساز رشد و گسترش روابط بین‌المللی است.

مرتضی بانک تاکید کرد: جهان اسلام توانمندی اثرگذاری در دنیا و الگوسازی را دارد؛ کشورهای مهم جهان اسلام همچون ایران، ترکیه و مصر با ارتقای دانش و فرهنگ و… باید جوامع بشری را به سعادت رهنمون سازند.

وی افزود: مناطق آزاد کشور نیز در زمینه گردشگری با تشکیل شبکه شهرهای خلاق اسلامی، افزایش حجم مبادلات با مسلمین، گردشگری سلامت، مناطق آزاد مشترک و باشگاه سرمایه‌گذاران باید ارتباطات خود را توسعه بخشند.

مشاور رئیس‌جمهور گفت: فرهنگ، علم، دانش و اقتصاد می‌توانند جهان اسلام را به جهانی که می‌تواند ایده‌های نو را در سایه وحدت انسجام و قدرت فرهنگ‌سازی و اعمال عملیات فرهنگی هدایت کند، تبدیل نماید.

مرتضی بانک با اشاره به اینکه در جهان فعلی و در جهان آینده به طور طبیعی مولفه‌های مختلفی برای قدرت وجود دارد گفت: مبنای آیه شریفه «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّهٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ» فراهم کردن قدرت، استطاعت و ایجاد امکانات است. این آیه به قدرت‌ها اشاره می‌کند نه چپاول؛ اما مولفه‌هایی که قدرت و قوت را ایجاد می‌کنند بسیار گسترده و عمیق هستند. یکی از مهم‌ترین مسائلی که برای فراهم کردن مولفه‌هایی برای شناخت قوت لازم است، شناخت ما از جهان معاصر و شناخت از دنیای امروز و دنیای آینده است.

وی ادامه داد: تمام مولفه‌هایی که برای ایجاد آینده بشر و برای زندگی و زیست اوست، عمده موضوعاتی می‌باشد که در این آیه به آن اشاره شده است؛ یعنی فراهم کردن قوت برای آینده‌ای بهتر؛ یعنی اینکه بتوانیم با مخالفین و با کسانی که در صف مقابل ما قرار دارند با نقطه‌ای ارزشمند و اثرگذار صحبت کنیم و آینده را بسازیم.

مشاور رئیس‌‌جمهور تصریح کرد: این قدرت، مولفه‌های مختلفی دارد، ازجمله دانش، تکنولوژی، فرهنگ، اقتصاد، انسجام، وحدت و بسیاری از عناصری که می‌تواند آن را عملیاتی کند و برای زندگی بهتر در نظر بگیرید.

مرتضی بانک گفت: در این چارچوب، جهانی که با آن روبه‌رو هستیم مولد علم است و بسیاری از مفاهیم و عناصر فرهنگ خودش را به جوامع دیگر منتقل می‌کند. پس طبیعی است در این حوزه نمی‌توان به تقابل با علم رفت، بلکه باید علم، دانش و تکنولوژی را در اختیار گرفت.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: فرهنگ، علم، دانش و اقتصاد همه این عوامل می‌تواند جهان اسلامی را به جهانی که ایده‌های نو را در سایه وحدت انسجام و قدرت، فرهنگ‌سازی و اعمال عملیات فرهنگی هدایت کند، مناسب‌تر و اثر گذارتر باشد.

گفتنی است؛ همایش بین‌المللی آینده جهان اسلام در افق‌۱۴۱۴ شمسی با سخنرانی شخصیت‌های برجسته داخلی و خارجی و با حضور سفرای کشورهای اسلامی در هشتم و نهم اردیبهشت‌ماه در دانشگاه تهران برگزار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *