وی با اعلام اینکه احداث پست شماره۶ (روشنایی باند) به مساحت ۴۷۶مترمربع از دیگر پروژههای تاسیسات زیربنایی فرودگاه است، ادامه داد: احداث ساختمان مخزن آب به مساحت ۱۳۰مترمربع شامل یک زیرزمین با دیوارههای بتنی و محافظ دیوار آجری با ظرفیت ۲۰۰مترمکعب و احداث ساختمان تصفیهخانه و تلمبهخانه به مساحت ۴۱مترمربع شامل یک اتاق تلمبهخانه و دو حوضچه تصفیه از دیگر پروژههای درحال اجرا هستند.
بازیار، در تشریح مشخصات تاسیسات زیربنایی فرودگاه ماکو اضافه کرد: شبکه جمعآوری فاضلاب به طول پنج هزار و ۱۰۰متر و به عمق خاکبرداری ۲.۵ الی ۳متر و برآورد تقریبی کل خاکبرداری ۱۳هزار مترمکعب، شبکه آبرسانی به طول هفت هزار و۱۳۰متر و به عمق ۱.۵متر و برآورد تقریبی کل خاکبرداری ۱۰هزار و ۷۰۰مترمکعب، شبکه توزیع گاز به طول ۶هزار متر و به عمق ۱.۵متر و برآورد تقریبی کل خاکبرداری ۶۳۰۰مترمکعب، داکت بانک برق و دیتا به طول سه هزار متر به عمق ۲.۲۰متر و برآورد تقریبی کل خاکبرداری ۶هزار و ۵۰۰مترمکعب و چراغهای روشنایی محوطه و پارکینگ به تعداد ۲۹۸عدد از چهار نوع متفاوت با برآورد خاکبرداری یک هزار و ۷۳۵مترمکعب، ازجمله مشخصات تاسیسات زیربنایی فرودگاه است.
وی پهنه محوطهسازی فرودگاه را حدودا ۱۳۵هکتار عنوان کرد و افزود: ۸۰هزار مترمکعب برآورد تقریبی کل خاکبرداری محوطه است و ۱۱کیلومتر طول جادههای محوطه به عرض حدود ۹متر است که در حال اجرا میباشد.
گفتنی است، فرودگاه منطقه آزاد ماکو در خرداد ماه سال۱۳۹۳ به صورت عملیاتی آغاز شد و اولین پرواز آزمایشی آن در دهه فجر سال۱۳۹۴ انجام شد. این فرودگاه در مساحتی بالغ بر ۳۲۵هکتار در داخل محدوده منطقه آزاد ماکو احداث شده و طراحی آن برای هواپیمای ایرباس۳۲۰ است.
ترمینال اصلی فرودگاه در زمینی به مساحت ۸۰۰۰مترمربع با طراحی منحصربهفرد احداث شده که در کنار سالن ترمینالvip قادر به پذیرش مسافران پروازهای داخلی و بینالمللی است.
برج مراقبت این فرودگاه به ارتفاع ۳۲.۸متر و طول باند پروازی سه هزار و ۱۵۰متر و عرض باند ۴۵متر و با شانه خاکی ۶۰متر است.
مجوز مرز هوایی این فرودگاه در مهرماه۹۷ صادرشده و پروازهای بینالمللی به زودی برقرار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید