در نشست غلامحسین مظفری با رئیس سازمان شیلات مطرح شد:

اجرای پروژه پرورش ماهی در قفس در کیش به عنوان یک پایلوت ملی

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: با پشتیبانی صندوق توسعه ملی، پروژه خاص پرورش ماهی در قفس می‌تواند به عنوان یک پایلوت ملی در منطقه آزاد کیش اجرایی شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، طی جلسه که با حضور غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و نبی‌الله خون‌میرزایی رئیس سازمان شیلات ایران که در سالن اجتماعات سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد، مظفری با بیان اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی برای رونق اقتصادی در بخش‌های مختلف جزیره کیش ایجاد شده است، افزود: با توجه به زیرساخت‌هایی که جزیره کیش دارد، می‌توانیم در این منطقه مرکز تحقیقاتی خوبی در حوزه شیلات داشته باشیم.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش، شرایط اقلیمی و عدم نیاز به روادید برای تردد کشورهای همجوار به این منطقه را از ظرفیت‌های خوب جزیره کیش برشمرد و افزود: در کنار مشارکت کشورهای خارجی در حوزه شیلات، می‌توانیم کنفرانس‌ها، رویدادها و نمایشگاه‌های مختلفی را برگزار کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به اینکه باید جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی داشته باشیم، اظهار کرد: در حوزه صنعت، صنایع دارویی بخش تولید تجهیزات پزشکی، صنایع بسیار خوبی را داریم که صادرات محور هستند و از تکنولوژی‌های به‌روزی برخوردارند و همچنین در آینده نزدیک با افتتاح ترمینال جدید فرودگاه با ظرفیت پذیرش شش میلیون مسافر در سال، می‌توانیم در این زمینه همکاری‌های مشترکی را با هم آغاز کنیم.

همچنین در ادامه این جلسه، رئیس سازمان شیلات ایران، پروژه پرورش ماهی در قفس را از وظایف و اهداف اصلی این سازمان برشمرد و خاطرنشان کرد: این پروژه از لحاظ اکوسیستمی و بهره‌وری می‌تواند بسیار مفید و مورد استفاده قرار گیرد و با استفاده از روش‌های جهانی به سمت پرورش ماهی پیش می‌رویم.

نبی‌الله خون‌میرزایی افزود: در پرورش ماهی‌های قزل‌آلا در آب شیرین دارای رتبه اول در دنیا هستیم، ولی از سایر منابع آبی مثل دریا‌ها و آب‌های شور و لب شور کمتر استفاده کرده‌ایم.

وی، چهار محور عمده فعالیت‌هایی سازمان شیلات کشور را مطالعات صیادی، آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس، فرآوری و بهبود کیفیت، ارزش افزوده و بسته‌بندی برشمرد و گفت: همه این ظرفیت‌ها را می‌توانیم در جزیره کیش با همفکری و هم‌افزایی با فعالیت‌های گردشگری منطقه آزاد کیش تلفیق کنیم.

رئیس سازمان شیلات ایران درخصوص اشتغال بومیان برای راه‌اندازی پرورش ماهی در قفس و ارتباط با بازارهای هدف، اظهار داشت: در این زمینه آخرین مطالعات به‌روز، آموزش نیروی انسانی، پشتیبانی تسهیلاتی، تعریف سایت پشتیبان، ارتباط با زنجیره‌های تولید و پس از تولید، آموزش صیادان، ارزش افزوده را به عهده خواهیم گرفت.

معاون عمرانی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد کیش، احداث زیستگاه مصنوعی و تولید مرجان‌ها را از اولویت‌های کاری این سازمان معرفی کرد و اظهار نمود: تولید مرجان‌ها یکی از قابلیت‌های این جزیره می‌‌باشد و برند کیش مرجان‌ها، مروارید و صدف‌های کیش است که می‌توانیم در این زمینه با سازمان شیلات همکاری مشترک داشته باشیم.

مصطفی خانزادی با بیان اینکه اساس و بنیان بازار ماهی کیش، ارسال ماهی باکیفیت به سرزمین اصلی است، افزود: با توجه به قابلیت‌هایی که بازار ماهی کیش دارد، مردم اطمینان خاطر بیشتری دارند که ماهی از کیش ارسال شود و برای این مهم با پیمانکار مربوطه مذاکراتی انجام شده است.

سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، ضرورت توسعه توانمندسازی جامعه محلی را دانش دریایی صید و استفاده از ظرفیت‌های شیلات معرفی کرد و گفت: بومیان و مجموعه کسانی که انتظار دارند سازمان های مناطق آزاد در امر توسعه کمکی برای ارتقای زندگی آنان کنند، در محل استقرار خود فرآیندهای توسعه را به جد دنبال کنند.

در پایان این جلسه مقرر شد در نشست بعدی تفاهم‌نامه همکاری فی مابین سازمان منطقه آزاد کیش و سازمان شیلات ایران به امضا برسد.