مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو عنوان کرد:

تبدیل منطقه آزاد ماکو به یکی از قطب‌های دیتاسنتر کشور

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت:‌ منطقه آزاد ماکو ظرفیت تبدیل شدن به قطب دیتاسنتر کشور را دارد و برای تبدیل این منطقه به یکی از قطب‌های دیتاسنتر کشور و توسعه‌ICT تمام تلاش خود را می‌کنیم.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، محمدرضا عبدالرحیمی در دیدار با مدیران ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان غربی در شورای هماهنگی‌ICT استان، ضمن تسلیت شهادت سردار سرافراز ایرانیان، سپهبد سلیمانی و ضمن اشاره به حضور بی‌نظیر و حماسی مردم قدرشناس در مراسمات تشییع این سردار افزود:‌ حضور مردم نشان داد که قلب مردم به کسانی که برای مردم، ایران و اسلام خالصانه و صادقانه خدمت می‌کنند می‌تپد و امید داریم ما نیز در سنگر خدمت، با همان رویکردهای سردار والامقام با خدمت صادقانه پاسخگوی مردم قدرشناس باشیم.

وی با بیان اینکه توسعه‌ICT در منطقه آزاد ماکو منجر به رونق، اشتغال‌زایی، افزایش سطح زیست‌پذیری، کمک به تولید ناخالص ملی و منشأ تولید ثروت می‌شود، اظهار داشت: اقتضای منطقه آزاد در این است که نسبت به سرزمین اصلی پیشرفته‌تر باشد. در منطقه آزاد زیرساخت‌ها باید توسعه یافته‌تر و روزآمدتر باشد و هم ساکنین این منطقه و هم فعالان اقتصادی و مسافران باید به فناوری‌های ارتباطاتی و دستاوردهای آی‌سی‌تی دسترسی کامل داشته باشند.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه در ۹ماهه سال جاری حدود ۲۲میلیارد دلار تراتزیت خارجی از مرز بازرگان صورت گرفته است، گفت: بیش از ۲میلیون مسافر در سال از منطقه آزاد ماکو تردد می‌شود که یک میلیون اتباع خارجی هستند؛ لذا نخستین جایی که با نظام مدیریت کشور و توسعه یافتگی ایران آشنا می‌شوند، مرز بازرگان است.

عبدالرحیمی، این منطقه را نخستین چهره و ویترین جمهوری اسلامی خواند و گفت:‌ کسانی که از این مرز وارد کشور می‌شوند در جایگاه قیاس با امکانات شهرهای کشور همسایه قرار می‌گیرند، لذا منطقه آزاد ماکو لزوما نیاز دارد بهتر و قوی‌تر از جاهای دیگر در تمامی حوزه‌ها بخصوص حوزه آی‌سی‌تی باشد؛ چرا‌که مباحث اقتصادی امروز نیز مبتنی بر آن بوده و بستر مبادلات تجاری نیز است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو رویکرد سازمان متبوع خود را ارئه خدمات قالب پنجره واحد با استفاده از تکنولوژی‌های‌ICT عنوان کرد و گفت: مرکز رشد و فناوری سازمان به منظور پشتیبانی از استارتاپ‌های فناور محور ایجاد شده است، لذا موضوعات استارتاپی آی‌سی‌تی در محدوده منطقه آزاد باید شکل بیشتری بگیرند‌.

گفتنی است، اگر بخواهیم دیتاسنتر را در یک جمله تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که مرکز داده به مجموعه‌ای از سرویس‌دهنده‌ها، زیرساخت‌های ارتباطی، امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارائه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت، اینترانت، اکسترانت) استفاده می‌شود.