گذر از تحریم‌ها با تکیه بر مناطق آزاد

مناطق آزاد کشور با هدف توسعه صادرات و کمک به اقتصاد با توجه به مزیت‌های ویژه برای سرمایه‌گذاران شکل گرفته شده و اکنون که کشورمان با محدودیت‌های بین‌المللی دشمنان مواجه است، وجود این مناطق نقطه اتکایی برای حفظ بازارهای هدف و تامین مواد اولیه واحدهای داخلی به منظور تداوم تولید و صادرات است. به گزارش […]

مناطق آزاد کشور با هدف توسعه صادرات و کمک به اقتصاد با توجه به مزیت‌های ویژه برای سرمایه‌گذاران شکل گرفته شده و اکنون که کشورمان با محدودیت‌های بین‌المللی دشمنان مواجه است، وجود این مناطق نقطه اتکایی برای حفظ بازارهای هدف و تامین مواد اولیه واحدهای داخلی به منظور تداوم تولید و صادرات است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، توسعه صادرات، تسهیل و گسترش تولید، انتقال فناوری‌های پیشرفته و تامین منابع مالی و نیازهای ضروری از خارج از کشور، چهار ماموریت محوری مناطق آزاد است و منطقه آزاد ارس هم با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی، ظرفیت‌های موجود و زیرساخت‌های ایجادشده نقش مهمی در تحقق این اهداف ایفا می کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در اقتصاد داخلی، اظهار داشت: ما آماده حمایت از تولیدکننده‌ها با استفاده از مزیت‌های قانونی و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه هستیم.

محسن نریمان افزود: ارس در نقطه استراتژیک با امکان دسترسی به بازارهای مختلف آسیا و اروپا قرار گرفته و با توجه به قوانین مخصوص و حمایتی مناطق آزاد، این منطقه بهترین مکان برای تولید و صادرات و کسب سود بیشتر با امکان واردات تکنولوژی تولید و تجارت بدون پرداخت عوارض گمرکی و مالیات در شرایط کنونی است.

وی گفت: با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور، مناطق آزاد و بخصوص ارس، انگیزه سرمایه‌گذاران برای تولید و صادرات را افزایش داده است.

مدیر یکی از واحدهای تولیدی فعال در منطقه آزاد ارس که درصدد راه‌اندازی واحد تولیدی دیگری در این منطقه است، معافیت مالیاتی به مدت ۲۰سال از تاریخ بهره‌برداری برای همه فعالیت‌های اقتصادی و امکان انتقال بخشی از کالای تولید شده به سرزمین اصلی بدون پرداخت حقوق گمرکی را از مزیت‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه آزاد عنوان کرد و گفت: نزدیکی این منطقه به کشورهای همسود و ترکیه مزیتی ویژه برای فعالان تجاری است.

حسین قبادی با تاکید بر لزوم استفاده از بازار کشورهای حوزه قفقاز، گفت: با توجه به کاهش همکاری‌های کشور امارات متحده عربی به واسطه نفوذ عربستان و استکبار جهانی می‌توان از کشورهای قفقاز به عنوان پل صادراتی و حفظ همکاری‌های بین‌المللی بانکی و تجاری استفاده کرد.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ارس هم با بیان اینکه توسعه صادرات با نگاه به سرزمین اصلی و ایجاد زمینه برای تولید داخلی در کنار هدایت لجستیک و ترانزیت از ماموریت‌های منطقه است، گفت: معافیت‌های مالیاتی و گمرکی و بخشودگی‌های متناسب با بازار در کنار زیرساخت‌های ایجاد شده، موجب جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به این منطقه شده است.

احد نصرتی با اشاره به صادرات ۳۵۰میلیون دلاری این منطقه در ۱۸ماه گذشته افزود: ۱.۵میلیارد دلار خط اعتباری برای منطقه آزاد ارس سال جاری در نظر گرفته شده است که محرکی برای سرمایه‌گذاری در منطقه است.

نصرتی با اشاره به فعال بودن ۳۱۵پروژه تولیدی در منطقه آزاد ارس و صادرات ۱۵هزار تنی محصولات کشاورزی به روسیه گفت: نقش این منطقه در تامین کالاهای واسطه ای برای صنایع تولیدی و صادرات مجدد به سرزمین اصلی در شرایط تحریم بیش از پیش نمود پیدا کرده است.

وی با اشاره به مدیریت هدفمند واردات و اختصاص سهمیه‌های وارداتی به مواد اولیه مورد نیاز بخش تولید، گفت: با بهره‌برداری از طرح‌های در دست اجرا همچون اتصال راه‌آهن جلفا به آذربایجان و پل دوستی، بستر همکاری‌های منطقه‌ای تسهیل می‌شود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به ظرفیت‌های منطقه آزاد ارس در زمینه کشاورزی، افزود: فعالیت واحدهای تولیدی به ویژه در بخش گلخانه‌ای رو به رشد است و متقاضیان خارجی درصدد سرمایه‌گذاری در این بخش هستند.

نصرتی با بیان اینکه درصدد تشویق اصناف تجاری منطقه به انجام فعالیت‌های تولیدی و تغییر مجوز فعالیت مجتمع‌های تجاری منطقه هستیم، گفت: با توجه به توقف تجارت چمدانی، اصناف منطقه به سمت فروش کالای ایرانی رفته‌اند.

وی اعلام کرد: مقدمات ورود کالای همراه مسافر با ثبت سفارش و هماهنگی گمرک براساس سهمیه در نظر گرفته شده صورت پذیرفته، ولی هنوز مجوز صادر نشده است.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به توسعه زیرساخت‌های رفاهی و گردشگری در منطقه آزاد ارس در جهت جذب گردشگری خارجی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، گفت: توسعه گردشگری با توجه به ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی از راهبردی اصلی این منطقه آزاد است.

نصرتی با اشاره به مشکلات بانکی و تاخیر در اجرای بخشنامه‌های بانکی، افزود: حلقه ضعیف نظام بانکی برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور را با وقفه مواجه کرده است‌.

وی با اشاره به اینکه شعب بانکی فعال در منطقه آزاد ارس از قواره ارزی برخوردار نیستند و هنوز فعالیت بانک خارجی در آن شروع نشده است، گفت: این در حالی است که ۲میلیارد دلار چرخه ارزی در منطقه وجود دارد.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد ارس بد توزیعی و بد تخصیصی را از ضعف‌های سامانه «نیما» عنوان کرد و افزود: در صورتی که سیاست‌گذاری شفاف و عملیاتی ارزی برای فعالیت‌های تولیدی و بازرگانی اتفاق نیفتد، شاهد رواج خام‌فروشی خواهیم بود.

نصرتی با اشاره به فعالیت ۳۰واحد صنعتی تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی همچون ترکیه و جمهوری آذربایجان در منطقه آزاد ارس، گفت: میل به سرمایه‌گذاری در منطقه افزایش یافته و سرمایه‌گذاری خارجی رو به رشد است.