در نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با سرکنسول ایران در بصره انجام شد:

بررسی تعاملات مرزی و بین‌المللی بصره و منطقه آزاد اروند

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند میزبان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره بود و پیرامون مسائل مرزی و مراودات بین‌المللی منطقه با استان بصره عراق گفت‌وگو کرد.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، در این نشست، پیرامون مسائل مرزی و مراودات بین‌المللی با کشور عراق از طریق مرز بین‌المللی شلمچه، همچنین اقدامات لازم درخصوص برگزاری مراسم اربعین حسینی، گفت‌وگو و تبادل‌نظر صورت گرفت.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های مرز شلمچه، بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های این سازمان، توسعه تجارت، صادرات و مبادله اقتصادی با کشور عراق از طریق مرز شلمچه است که به قدر کفایت به آن پرداخته نشده است.

علی زارعی با تاکید بر تلاش برای رفع موانع و مشکلات موجود در پایانه مرزی شلمچه با اقداماتی نظیر استقرار ایکس‌ری، زیرساخت‌سازی برای شرکت‌های صادرات‌محور، تامین امنیت و تسهیل در تردد خودروهای باربری، افزود: از کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره انتظار داریم تا در حوزه‌های مختلف ازجمله جذب سرمایه‌گذار، گردشگر و دانشجو برای فعالیت در منطقه آزاد اروند یاری‌رسان سازمان منطقه آزاد اروند باشد.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، از پیگیری‌ها برای راه‌اندازی دفتر مشترک سازمان متبوع خود و اتاق بازرگانی، استقرار بازارچه مرزی در پایانه مرزی شلمچه و ایجاد صرافی مقیم با همکاری یکی از بانک‌های عامل در این مکان جهت صدور کارت ارزی برای اتباع عراقی خبر داد و خاطرنشان کرد: سایر زیرساخت‌های لازم در زمینه مراودات تجاری با کشور عراق در این پایانه مستقر و فعال خواهد شد.

همچنین در ادامه این نشست، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره، ضمن تاکید بر آمادگی این کنسولگری برای همکاری با سازمان منطقه آزاد اروند در همه زمینه‌ها، اظهار کرد: همه ما سرباز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستیم و باید تلاش کنیم با هم‌افزایی، تبادل نظر و هم‌پوشانی کارها را پیش ببریم.

علی عابدی با اشاره به وجود مراوده میان دو منطقه مجاور در کشورهای ایران و عراق در حوزه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی، اظهار کرد: بالغ‌بر ۶۰هزار دانشجوی عراقی در بصره حضور دارند که بالغ‌بر ۱۰هزار تن از این تعداد اهل شهر بصره هستند که باید برای حضور ایشان در اماکن آموزش عالی منطقه آزاد اروند تسهیل لازم را در زمینه‌های تردد، اقامت و اداری ایجاد کرد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بصره با اشاره مبادلات و مراودات گردشگری و اقتصادی منطقه آزاد اروند با کشور عراق، عنوان نمود: نخستین مولفه برای جذب گردشگر و سرمایه‌گذار؛ تامین امنیت است که باید در این حوزه تلاش‌های لازم صورت گیرد و تولیدات منطقه باید با نمونه خارجی موجود در عراق، قابل رقابت باشد.

بر‌اساس این گزارش، در این نشست، چالش‌های موجود در حوزه تردد زوار اربعین حسینی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کاستی‌های این مراسم در پایانه مرزی شلمچه ارزیابی شد.

گفتنی است، یکی دیگر از مهم‌ترین مسائلی که در مباحث مطروحه در حوزه اربعین حسینی موردتوجه قرار گرفت، تداوم مراودات تجاری در پایانه مرزی شلمچه همزمان با تردد زائران در ایام این اجتماع بزرگ بود.

شایان ذکر است،  موضوع گسترش مراودات فرهنگی ازجمله در حوزه ورزش با استان مجاور در کشور عراق از دیگر بخش‌های این نشست بود.