مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد:

بررسی مطالبات خسارت‌دیدگان حادثه متروپل آبادان توسط ستاد بحران

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در ارتباط تلفنی با برنامه بازتاب سیمای مرکز آبادان، گفت: طی تصمیم ستاد بحران؛ دفتر رسیدگی و بررسی مطالبات و شکایات کارگران و خسارت دیدگان ریزش برج «متروپل» توسط دادستانی استان، استانداری و دیگر نهادهای مربوطه تشکیل و سازمان منطقه آزاد اروند نیز محل استقرار رسیدگی به این امور را در اختیار ستاد مذکور قرار داده است.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، محمدرضا اسکندری ضمن تسلیت به خانواده جانباختگان حادثه «متروپل» و ابراز همدردی با مردم منطقه بابت این مصیبت بزرگ، از حضور حداکثری نیروهای این سازمان به شکل شبانه‌روزی از ابتدای بروز حادثه جهت پشتیبانی خبر داد و افزود: به عنوان تکلیف و وظیفه‌ای که برعهده داشتیم، از همان شروع حادثه کلیه نیروهای سازمان منطقه آزاد اروند بسته به نوع وظیفه هر شخص دسته‌بندی و در صحنه حضور پیدا کردند.

وی اظهار داشت: اولین اقدام حضور نیروهای فنی در محل حادثه بود با توجه به تیم‌های آتش‌نشانی شهرک صنعتی و سایت صنعتی شلمچه ۵۵نیروی آتشنشان در قالب ۳اکیپ از اولین روز در کنار دیگر نیروهایی که از نقاط  مختلف کشور آمده‌اند، درحال خدمات‌رسانی هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه استقرار تیم فنی نقشه‌برداری این سازمان در ساختمان روبه‌روی «متروپل» را یک اقدام مهم ارزیابی کرد و گفت: این تیم با دوربین‌های پیشرفته لیزری، حرکات ساختمان را  به شکل مستمر در طول روز رصد کرده و با مشاهده کوچک‌ترین حرکت، این اتفاق را از طریق بی‌سیم به متصدیان ذیربط اطلاع‌رسانی می‌کنند.

اسکندری عنوان کرد: در بخش دیگری از خدمات‌دهی و پشتیبانی از نیروهای امدادگر؛ نیروهای این سازمان با استقرار در حوزه علمیه امام صادق(ع)، غذا، آب و دیگر مایحتاج خوراکی مورد‌نیاز را به شکل صد‌درصدی تامین می‌کنند که در این مسیر پالایشگاه، پتروشیمی، نفت و گاز اروندان نیز سازمان منطقه آزاد اروند را حمایت کرده‌اند.

وی افزود: پشتیبانی از واحدهایی که از دیگر استان‌ها برای کمک‌رسانی حضور دارند، فعالیت فرهنگی و تبلیغاتی، برداشتن چیلرها و… ازجمله اقدامات سازمان منطقه آزاد اروند است که برای همدردی با خانواده‌های جانباختگان و شهروندان جهت کمتر شدن آلام آنها تاکنون انجام شده است.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: طی تصمیم ستاد بحران؛ دفتر رسیدگی و بررسی مطالبات و شکایات کارگران و خسارت دیدگان ریزش برج «متروپل» توسط دادستانی استان، استانداری و دیگر نهادهای مربوطه تشکیل و سازمان منطقه آزاد اروند نیز محل اسقرار رسیدگی به این امور را در اختیار ستاد مذکور قرار داد.

اسکندری گفت: در این ستاد، فعالیت‌ها با مسئولیت دادستانی استان انجام می‌شود و قرار بر این بود امروز نیز اعلام گردد افراد آسیب دیده به آنجا مراجعه و تشکیل پرونده دهند.

 

حاکمیت دوگانه، مشکلات را بیشتر می‌کند

وی، حاکمیت دوگانه را یکی از عوامل مشکلات منطقه دانست و اظهار داشت: ماده‌۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، حاکم منطقه را مدیرعامل سازمان منطقه آزاد می‌داند که می‌بایست همه دستگاه‌های اجرایی از آن تبعیت کنند؛ اما متاسفانه تا به امروز این حاکمیت پذیرفته نشده و قاعدتا دستگاه ناظر قانون باید این دستگاه‌ها را بازخواست کند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند درخصوص حادثه تلخ پیش آمده و فروریختن برج «متروپل» در شهرستان آبادان اذعان کرد: شهرداری در مقطعی بدون استعلام برای ساخت این برج مجوز صادر کرده که قاعدتا باید به دلیل تغییر کاربری ملک قبلی، استعلام ماده۸ که مسئولیتش با منطقه آزاد است را  از این سازمان اخذ می‌کرد.

اسکندری در توضیح ماده‌۸ گفت: معمولا وظیفه ماده۸ رسیدگی به درخواست‌هایی است که برای تغییر کاربری باید در این کمیسیون مجوز بگیرد؛ به‌طور مثال وقتی ملکی کاربری فرهنگی دارد و می‌خواهد تبدیل به تجاری شود، باید از آنجا مجوز بگیرد و پس از تصویب در آن کارگروه؛ سازمان منطقه آزاد اروند به دستگاه مورد‌نظر ابلاغ می‌کند.

وی تصریح کرد: درخصوص این زمین هیچ درخواستی به ماده‌۸ ارجاع نشده است، به همین لحاظ می‌گوییم شهرداری وقت تخلف کرده و سازمان منطقه آزاد اروند از آن بی‌اطلاع بوده است؛ طبق بررسی سابقه این ملک، نه شهرداری و نه دستگاه‌های ناظر و نظام مهندسی هیچ‌گونه ارجاعی به سازمان منطقه آزاد اروند نداده‌اند و امروز باید پاسخگو باشند؛ چراکه قانون را رعایت نکرده‌اند.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند، همچنین اعمال ماده‌۶۵ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور را راه برون‌رفت از مشکلات منطقه دانست و اظهار داشت: خوشبختانه در سفر رئیس‌جمهور به اروند در اسفند‌ماه سال۱۴۰۰، با توجه به اینکه درخواست مطالبه‌گران تعیین و تکلیف ماده‌۶۵ قانون احکام دائمی و اعمال آن بود؛ کارگروه ویژه‌ای در این راستا با حضور مسئولین ذیربط تشکیل شد و با بروز این حادثه تلخ امیداریم روند آن تسریع پیدا کند و به لحاظ مدیریتی شاهد اتفاقات مثبتی در منطقه باشیم.