مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بیان داشت:

تبدیل جزیره کیش به مرکز مبارزه با آلودگی‌های دریا در منطقه

سازمان منطقه آزاد کیش، دانشگاه علم و صنعت و سازمان بنادر و دریانوردی کشور با هدف ایجاد مرکز ملی مقابله با آلودگی‌های نفتی در کیش، تفاهم‌نامه همکاری امضاء کردند.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در این مراسم با اشاره به موقعیت استراتژیک کیش‌، اهمیت مسائل زیست محیطی‌، اقتصاد دریامحور و بهره‌برداری هدفمند پژوهشکده محیط زیست برای دستاوردهای بزرگ گفت: تاکنون کمتر به موضوعات حوزه دریا پرداخته شده است و نباید از این ظرفیت کم‌نظیر غافل شویم.

غلامحسین مظفری افزود: از ۱۷کلانشهر دنیا، ۱۳شهر ساحلی و در حاشیه دریا هستند و به موفقیت‌های خوبی دست یافته‌اند، ما نیز باید برای تقویت این نگرش در کشور تلاش کرده و در جهت ایجاد موقعیت‌های ویژه از آن بهره گیریم.

وی با بیان اینکه در جزیره کیش ظرفیت‌های کم‌نظیری برای فعالیت در حوزه دریا وجود دارد و آغاز فعالیت‌های گسترده در حوزه دریا ضروری است، تصریح کرد: برخی مقدمات حاصل زحمات مدیران سال‌های گذشته است و ما باید با بسترسازی‌های جدید و استفاده بهینه از نتایج تلاش‌های دو سال اخیر، موقعیت‌های نو ایجاد کنیم.

رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: پژوهشکده محیط زیست، بستری مناسب برای دستیابی به اهداف کلان ما در این حوزه است که پس از پیگیری‌های مستمر و مذاکره با مجموعه‌های علمی بسیار در دو سال اخیر مورد توجه قرار گرفت و اکنون به بهره‌برداری رسید.

مظفری عنوان کرد: سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان نهاد حاکمیتی کمک می‌کند که متخصص‌ترین مجموعه‌ها در کنار هم قرار گیرند و با هم‌افزایی هرچه بیشتر، اتفاقات بزرگی رقم زنند، که این امر با وجود فعالیت دانشگاه‌های درجه یک کشور در جزیره دور از ذهن نیست.

وی گفت: فراهم شدن امکان استفاده از توانمندی دانشگاه‌ها، توان علمی ما را تا حدی در جزیره ارتقا داده که در حال حاضر مراکز علمی خوبی مانند مرکز نوآوری، مجموعه جدید صنایع خلاق و شرکت‌های دانش‌بنیان با محوریت جهاد دانشگاهی و دانشگاه علم و فرهنگ در کیش مستقر هستند و می‌توانیم با استفاده بهینه از این ظرفیت در سطح ملی و بین‌المللی مطرح شویم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر ضرورت ساماندهی برنامه‌های عملیاتی در حوزه محیط زیست و دریا اذعان داشت‌: این مرکز ظرفیت لازم را برای پاسخگویی و رفع بسیاری از نیاز‌های محیط زیستی کشور و منطقه دارد و باید با تدابیر لازم برای کسب توان مقابله یا رویارویی با بسیاری از اتفاقات مانند نزدیک شدن لکه‌های نفتی به جزیره و یا مرگ نهنگ‌ها تلاش کنیم‌.

مظفری با اشاره به ظرفیت‌های خوب جزیره کیش در حوزه‌های مختلف اظهار کرد‌: کیش یکی از نقاط دنیا است که دارای بیشترین درصد اکسیژن خالص بوده و در این خصوص مرجان‌ها مزیتی برای این منطقه محسوب می‌شوند که باید در حفظ آنها دقت بسیار داشته باشیم‌.

وی، انجام تحقیقات گسترده و بهره‌گیری از مزیت‌های موجود، استفاده از فناوری‌های نوین و به‌روز را ازجمله راهکارهایی موثر توسعه فعالیت‌های پژوهشکده محیط زیست دریایی کیش برشمرد تا بتواند در کنار دیگر مجموعه‌های علمی موجب اقدامات موثر و اتفاقات ارزشمندی در حوزه تحقیقات و پژوهش شود.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در پایان ابراز امیدواری کرد با همت، انگیزه و ظرفیت‌های ایجاد شده، هم‌افزایی بین سازمان، دانشگاه‌ها و فعالان این حوزه تقویت شده و زمینه برگزاری رویداد‌ها و نمایشگاه‌های متعدد با هدف ارائه و معرفی توانمندی‌های علمی منطقه آزاد کیش میسر شود.

همچنین، معاون دریایی بنادر و دریانوردی کشور با ابراز خرسندی از امضای این تفاهم‌نامه ارزشمند گفت: ما همیشه دوشادوش محیط زیست در اغلب کنوانسیون‌های بین‌المللی مربوط به دریا حضور داشته‌ایم و در شرایط ویژه‌ای که حجم بالایی از آلودگی‌های ناشی از فعالیت‌های داخلی و خارجی کشتی‌ها و نفتکش‌ها را شاهد هستیم، امضای این تفاهم‌نامه نویدبخش فعالیت‌های موثری است.

اسلامی اظهار داشت: سالانه ۵۳هزار فروند کشتی وارد خلیج فارس می‌شود و با توجه به اینکه این منطقه حساسیت‌های بالایی دارد، آمادگی داریم که علاوه بر حوزه شناورهای بی‌هویت، ایمنی دریایی، امداد و نجات در سایر حوزه‌ها همکاری کنیم و به یمن افتتاح این مرکز که قرار است در حوزه دریا ارزش افزوده ایجاد کند، می‌کوشیم تا جزیره کیش به مرکز کمک به مبارزه با آلودگی‌های دریا نه تنها در این محدوده بلکه در منطقه تبدیل شود.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز در این مراسم گفت: باید از تمامی موهبت‌ها به ویژه دریا با مطالعات فراوان در جهت انجام کارهای علمی بزرگ بهره ببریم.

منادی افزود: تحقیق و پژوهش، تنها راهکارهای کاربردی توسعه و رشد علمی کشور است تا ایران عزیز به مدد شمار فراوان نخبگان خود در تمامی عرصه‌ها سربلند و سرافراز باشد.

رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در پایان افزود: باید به اقتصاد دریا توجه ویژه داشته باشیم؛ چراکه حوزه دریا علاوه بر ثروت‌سازی می‌تواند موجب اشتغال‌زایی فراوان شود. از مواهب خداوندی به کسب دانش بپردازیم و مسائل زیست محیطی را جدی بگیریم، زیرا محیط ما سرشار از ناشناخته‌هایی است که در صورت آگاهی پیدا کردن از آنها، زندگی خود رامتحول خواهیم کرد.