مرتضی بانک اظهار داشت:

رفسنجان؛ پیشگام در فعالیت اقتصادی رمز ارزها در کشور

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان می‌تواند به عنوان پیشگام در فعالیت اقتصادی رمز ارزها در کشور قلمداد شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق به نقل از فرینا، مرتضی بانک که به رفسنجان در استان کرمان سفر کرده بود، در مراسم افتتاح بزرگترین پایگاه داده کشور و واحد ماینینگ و اولین پروژه رسمی و قانونی تولید رمز ارز ایران در «منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان» گفت: افتتاح این پروژه در حوزه ماینینگ و بلاکچین توسط منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان و شرکت سرمایه‌گذاری ایران و چین گام نمونه و استثنایی در کشور است و این شهرستان پیشگام در فعالیت‌های اقتصادی در این حوزه محسوب می‌‌شود.

وی با ابراز خوشحالی از اینکه این پروژه سبب افزایش اشتغال در این منطقه و در استان کرمان شده است، اظهار کرد: این پروژه یک نمونه ارزشمند در کشور است. تاکنون در حوزه فناوری رمز ارزها سرمایه‌گذاری رسمی وجود نداشت که با بهره‌برداری از این پروژه؛ امکان سرمایه‌گذاری بیشتر برای فعالان این بخش فراهم می‌شود. در منطقه آزاد ارس هم امکان چنین سرمایه‌گذاری وجود دارد و امیدوارم انتقال تجربیات در این حوزه به ارس نیز انجام شود.

مشاور رئیس‌جمهور تاکید کرد: برای این نوع سرمایه‌گذاری‌ها؛ آنچه مهم است ایجاد فضای جدید برای فعالیت‌های اقتصادی است که نیازمند تامین منافع شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران منهای تولید رمز ارزها است.

مرتضی بانک ادامه داد: به دلیل امکانات خوبی که برای حضور در بازار مالی به خصوص ارزهای خارجی فراهم می‌شود، شرکت‌ها هم می‌توانند سود و منافعی زیادی را برای خود پیش‌بینی کنند، اما برای تولید هم باید شرایطی را فراهم کرد که منافع شرکت و سرمایه‌گذار تامین شود.

وی افزود: اگر شرایط اقتصادی و فعالیت‌های اقتصادی در یک حوزه فنی، صنعتی به نحوی باشد که میزان برگشت سرمایه در مدت زمان بسیار سریع در مقایسه با سایر فعالیت‌ها قرار گیرد، بعد از مدتی این حرکت متوقف خواهد شد؛ چراکه سرمایه‌گذاران جدیدی به سرعت اضافه می‌شوند و مازاد بر بازار فعالیتی تولید می‌شود که سود نهایی را کاهش خواهد داد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با تاکید بر اینکه باید به این نوع فعالیت‌ها در کشور نگاه ویژه‌ای داشت، گفت: تلاش دولت بر این است که سرمایه‌گذارانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، فعالیت‌شان قابل رقابت در مقایسه با بقیه فعالیت‌های اقتصادی باشد. وجود و حضور این صنعت در حوزه اقتصادی کشور مسیر جدیدی را برای ما باز می‌کند که برای حضور در بازارهای مالی و پولی دنیا مورد نیاز همه کشورهاست و در اقتصاد دنیا نقش مهمی ایفا می‌کند.

مرتضی بانک با اشاره به اینکه مناطق ویژه اقتصادی کشور نقش و موقعیت ویژه‌ای در اقتصاد کشور دارند، عنوان کرد: همان طور که منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به قطب سرمایه‌گذاری در بخش ماینینگ تبدیل شده است، منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم به قطب سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی تبدیل شده است‌. از این منظر هر یک از مناطق ویژه اقتصادی به لحاظ رونق تولید و اشتغال از جایگاه مهمی برخوردار هستند.

وی در ادامه به آمارهای صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: میزان آمار صادرات از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به خارج از کشور در طی ۶سال اخیر، ۱۲۵میلیارد دلار بوده است. معادل ۳۵میلیارد دلار هم تولیدات مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی وارد شده است.

مشاور رئیس‌جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: طی ۶سال اخیر ۷۱هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داخلی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور داشتیم. ضمن اینکه ۲۲هزار میلیارد تومان هم سرمایه‌گذاری ارزی انجام شده است. باید یادآوری کرد که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۱۸۰۰واحد با ایجاد ۵۰۰هزار شغل فعالیت دارند و سرمایه‌گذاری داخلی در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی در حال رشد است، به طوری که بین سال‌های‌۹۶ تا ۹۸ حدود ۱۰۰درصد رشد داشته که رقم قابل قبولی است.

گفتنی است؛ «مرتضی بانک» در سفر یک روزه خود به استان کرمان به همراه «محمدجواد فدایی» استاندار کرمان در نشست بررسی ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان حضور یافت.

«حسین گروسی» معاون حقوقی و امور مجلس دبیرخانه شورایعالی، «محمود منزوی‌زاده» مشاور بین‌الملل و مدیرکل حوزه دبیر، «صفر شاسفند» معاون اقتصادی سازمان منطقه آزاد ارس و «جواد عباسپور» سرپرست مدیریت امور مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورایعالی، مرتضی بانک را در این سفر همراهی کردند.