مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار خبر داد:

ساخت مدرسه برای دو هزار و پانصد دانش‌آموز چابهاری

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: 2500دانش‌آموز محروم‌ترین منطقه آموزشی ایران با همت موسسه مردم نهاد «دستیاری به دشتیاری» و منطقه آزاد چابهار مدرسه‌دار می‌شوند‌.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، عبدالرحیم کردی افزود: شاخص فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان کمتر از ۶متر است که اخلاف فاحشی با میانگین شاخص فضای آموزشی کشور دارد.

وی گفت: منطقه آزاد چابهار در راستای مسئولیت اجتماعی و با مشارکت موسسه مردم نهاد «دستیاری به دشتیاری»، تحولی در فضای‌های آموزشی جنوب استان ایجاد می‌کند.

کردی افزود: ساخت ۸۳کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۴میلیارد تومان در روستاهای عمدتا محروم چابهار و کنارک آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود همه کلاس‌ها برای مهر‌۹۸ آماده شود‌.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه شاخص‌های وزارت آموزش و پرورش، دشتیاری چابهار را محروم‌ترین منطقه آموزشی کشور برآورد کرده است، گفت: عمده کلاس‌های درس و مدرسه‌ها در روستاهای به دشدت محروم و دورافتاده دشتیاری ساخته می‌شود‌.

بنا به این گزارش، «دستیاری به دشتیاری»، موسسه‌ای مردم‌نهاد، دانشجویی و جوان‌محور که می‌خواهد در سیستان و بلوچستان، انقلاب آموزشی کند؛ این موسسه که هزاران کیلومتر آن ‌طرف‌تر، از قلب دانشگاه‌های تهران شروع شده، می‌خواهد به مراتب محرومیت را از محروم‌ترین استان آموزشی ایران بزداید، تمرکز خود را بر محروم‌ترین منطقه آموزشی سیستان و بلوچستان گذاشته است.

به گواه شاخص‌های استانی و کشوری سازمان توسعه و نوسازی مدارس ایران و وزارت آموزش و پرورش، بخش بزرگ آموزشی دشتیاری از توابع چابهار با بیش ۱۵۰هزار نفر جمعیت و ۲۹هزار دانش‌آموز، محروم‌ترین منطقه آموزشی ایران است؛ «دستیاری یاری به دشتیاری» بنا دارد در مدرسه‌سازی، مدرسه‌یاری و مدرسه‌داری در محروم‌ترین بخش و استان آموزشی ایران انقلاب کند‌.

موسس «دستیاری به دشتیاری» گفت: شاکله این موسسه را ما دانشجویان ورودی‌۹۲ دانشگاه علامه بنا نهادیم، ابتدا فعالیت خود را به ‌عنوان یکی از کانون‌های دانشگاه علامه تهران شروع کردیم؛ در این کانون که نخستین کانون خیریه دانشگاه علامه بود، ما کارهای خیری می‌کردیم.

حسین علیمرادی افزود: ما در مناطق محروم با برگزاری اردوهای جهادی علمی، فرهنگی و آموزشی به محرومان خدمت‌رسانی می‌کردیم، در این اردوها که با اردوهای جهادی بسیج فرق عمده دارد، دانشجویان بنا به تخصص و رشته تحصیلی‌شان در مناطق محروم خدمات آموزشی، علمی، طراحی و پایش ارائه می‌دانند و برخلاف اردوهای جهادی، ساخت‌وساز را با نظارت به نیروهای پیمانکار بومی واگذار می‌کردند‌.

وی تصریح کرد: از سال‌۹۲ تا ۹۴ به اردوهای جهادی مشغول بودیم تا اینکه در سال۹۴ با یکی ‌از دانشجویان بااستعداد دانشگاه آشنا شدیم که اهل دشتیاری بود؛ استعدادهای فراوانی داشت و برای ما بسیار تعجب‌آمیز بود؛ بعد که در مورد محرومیت‌های دشتیاری و سیستان و بلوچستان بیشتر تحقیق کردیم، تمام فعالیت کانون خیری را متمرکز بر دشتیاری گذاشتیم و نام کانون را «دستیاری به دشتیاری» گذاشتیم‌.

علیمرادی گفت: دشتیاری محروم‌ترین بخش آموزشی ایران در محروم‌ترین استان آموزشی ایران است؛ این منطقه ۳۲۰مدرسه در بخش‌های مختلف و ۲۹هزار دانش‌آموز دارد که عمده‌شان در در مدارس تخریبی و ناایمن و بدون انشعاب برق و یا آب درس می‌خوانند‌.

موسس «دستیاری به دشتیاری» ادامه داد: ما در این موسسه خیریه قصد داریم، در عرض ۱۵سال، ۳۳۰مدرسه استاندارد در دشتیاری بسازیم و یا تعمیر و نوسازی کنیم؛ فعالیت این موسسه در حوزه مدرسه سازی از سال‌۹۶ با ساخت اولین مدرسه آغاز شده و تاکنون ۳پروژه شامل بازسازی ۱۰کلاس درس و ساخت ۶کلاس با اعتباری بالغ ۵۱۰میلیون تومان انجام دادیم و هم‌اکنون ۲مدرسه ۶و ۳کلاسه را در دست ساخت داریم‌.

علیمرادی درباره مشارکت با منطقه آزاد چابهار نیز گفت: برای اولین بار است که ما ساخت این تعداد مدرسه را در دستور کار داریم، این ۸۳کلاس درس قرار است با ۵۰درصد با اعتبارات خیری موسسه و ۵۰درصد با اعتبارات منطقه آزاد چابهار ساخته شوند.