شروع دوباره لایروبی اروندرود پس از سال‌ها تا ۲ماه آینده

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: عملیات اجرایی اروند‌رود در بخش عراق پس از سال‌ها از دو ماه دیگر آغاز می شود. به گزارش اخبار آزاد مناطق، هادی حق‌شناس اظهار داشت: با توافق رئیس جمهوری کشورمان و نخست وزیر عراق، در ارتباط با لایروبی اروندرود، کمیته‌ای فنی تشکیل شده است که ارزیابی‌ها و […]

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: عملیات اجرایی اروند‌رود در بخش عراق پس از سال‌ها از دو ماه دیگر آغاز می شود.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، هادی حق‌شناس اظهار داشت: با توافق رئیس جمهوری کشورمان و نخست وزیر عراق، در ارتباط با لایروبی اروندرود، کمیته‌ای فنی تشکیل شده است که ارزیابی‌ها و بررسی‌های مورد نظر را در ماه‌های شعبان و رمضان انجام می‌دهند.

حق‌شناس ادامه داد: اغلب کشتی‌های مغروقه، در مرز ایران بوده‌اند و خوشبختانه بخش عمده‌ای از آن پاکسازی شده است.

به گفته وی، موضوع مهم این است که آبراه اصلی آلوده نیست و کشتی مغروقه قابل توجهی در این مسیر وجود ندارد، مگر اینکه در لایروبی‌ها با بمب منفجر نشده‌ای مواجه شویم که نیاز به خنثی‌سازی داشته باشد.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: انجام تمام عملیات لایروبی و تامین هزینه‌ها بین ایران و عراق مشترک خواهد بود.

 

راه‌اندازی خط کشتیرانی مشترک بین ایران و ویتنام

وی درباره مذاکرات و تفاهم‌های انجام شده در حوزه دریایی با ویتنام اظهار داشت: در سفر سال گذشته رئیس جمهوری به ویتنام، تفاهم‌نامه‌هایی برای همکاری‌های دریایی بین دو طرف به امضا رسید که یکی از موضوعات همکاری، همکاری با دانشگاه معتبر دریایی ویتنام بود.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: در سفر اخیر هیات سازمان بنادر و دریانوردی، درباره این تفاهم‌ها مذاکراتی انجام شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های متعددی در ویتنام وجود دارد که می‌تواند سطح مناسبات و همکاری‌های دو کشور را افزایش دهد، گفت: حجم تجارت ویتنام در سال میلادی گذشته بیش از ۴۷۰میلیارد دلار محاسبه شده که تجارت ایران چیزی حدود ۲۰درصد این رقم بوده است.

عضو هیات مدیره سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: در اذهان عمومی از ویتنام، تصویر کشور جنگ‌زده شکل گرفته، اما واقعیت این است که ویتنام کشوری در حال رشد است و ظرفیت‌های بسیاری در حوزه‌های اقتصادی و تجاری برای افزایش روابط با این کشور برای ایران وجود دارد.

حق‌شناس با بیان اینکه معروف‌ترین کالایی که از ایران به ویتنام صادر می شود، قیر است، گفت: ویتنام می‌تواند مقصد خوبی برای همکاری‌های تجاری با ایران باشد.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که مورد مذاکره قرار گرفت، راه‌اندازی خط کشتیرانی مشترک بین ایران و ویتنام بود تا از این طریق تجارت بین دو کشور افزایش یابد.

معاون سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه دو ماه آینده وزیر صنعت، معدن و تجارت به نمایندگی از ایران به ویتنام سفر می‌کند تا برخی از مذاکرات به یادداشت تفاهم‌نامه تبدیل شود و موضوعات مطرح شده به صورت رسمی پیگیری شوند.

حق‌شناس با بیان اینکه در روابط تجاری نباید تنها به یک یا دو کشور وابسته باشیم، گفت: به جای توسعه روابط با بنادر امارات متحده عربی بهتر بود که روابط با سایر کشورهای همسایه ازجمله ترکیه، قطر، کویت، عمان و غیره را توسعه می‌دادیم و تنها به بنادر یک کشور وابسته نمی‌شدیم. در مذاکره با ویتنام هم به دنبال افزایش روابط با بنادر هستیم تا روابط تجاری و اقتصادی از طریق دریا تنها به چند کشور محدود نشود.

عضو هیات مدیره سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرد: البته اکنون با کشور امارات در حوزه روابط بندری با مشکل جدی مواجه نیستیم و امارات بزرگ‌ترین شریک سنتی تجاری ایران محسوب می‌شود، اما نباید تنها در توسعه روابط و همکاری‌های دریایی تنها به این کشور اکتفا کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال توزیع روابط تجاری خود در بین کشورهای منطقه هستیم، گفت: به جای توسعه روابط تجاری با کشورهایی که دچار چالش با آنها هستیم، باید به سمت توزیع روابط تجاری با کشورهای آسیای جنوب شرقی پیش برویم و می‌توانیم روابط را با این کشورها به حداکثر برسانیم.