استاد سازه دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار کرد:

پایدارسازی سازه و احیای بخش آسیب‌دیده بازار پردیس یک کیش

استاد سازه دانشگاه علم و صنعت ایران در بازدید از مجتمع تجاری پردیس یک کیش گفت: عملیات پایدارسازی سازه و احیای بخش آسیب‌دیده بازار پردیس یک، ظرف چند ماه آینده توسط مشاورین و پیمانکاران مجرب امکان‌پذیر است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، دکتر غلامرضا قدرتی امیری طی جلسه‌ای با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، از عملیات پایدارسازی سازه و احیای بخش آسیب‌دیده مجتمع تجاری پردیس یک خبر داد و اظهار داشت: طبق بازدیدهای میدانی از محل حریق و اقدام به موقع و هوشمندانه نیروهای آتش‌نشانی و همکاری دستگاه‌های اجرایی مستقر در این منطقه، موجب کاهش آسیب‌های جدی در این ساختمان شده است.

وی در بازدید میدانی به منظور ارزیابی میزان آسیب دیدگی ناشی از آتش‌سوزی مجتمع تجاری پردیس یک افزود: یک سوم مجتمع تجاری پردیس یک «ضلع بیرونی ساختمان و طبقه دوم شش ضلعی» طعمه حریق شده است و قسمت‌های دیگر بازار آسیب جدی ندیده است.

قدرتی امیری در ادامه تصریح کرد: آسیب جدی به قسمت شش ضلعی مجتمع تجاری پردیس یک وارد نشده است، ولی ضلع بیرونی ساختمان به منظور پایین آوردن دما و جلوگیری از گسترش آتش به قسمت‌های دیگر بازار توسط نیروهای آتش‌نشانی تخریب شده است.

استاد سازه دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به این که دهانه‌های خرپا در دهانه یگدیگر اتصالات به ارتفاع ۲۳متر به سبک قدیم اجرا شده است، اظهار کرد: ساخت این سازه براساس آیین‌نامه قدیم کامل است، اما نیاز به بازنگری و به‌روزرسانی دارد.

وی خاطرنشان کرد: با اطفاء حریق مجتمع تجاری پردیس یک، آب به پشت سقف‌های کاذب نفوذ کرده و احتمال ریزش دارند و به همین خاطر قسمت‌هایی که طعمه حریق نشده و سالم هستند باید نسبت به بازنگری و تقویت اتصالات اقدام شود.

قدرتی امیری بر ایمن‌سازی فضای بازار برای تردد افراد جهت تخلیه غرفه‌های خود تاکید کرد و گفت: سقف‌های کاذب بین فاصله شبکه‌های هشت در هشت متر و در هر نقطه ای ۶۰ در ۶۰سانت باید بازدید به عمل آید تا از عدم نفوذ آب زیر سقف کاذب این مجموعه اطمینان حاصل شود و پس از آن دو تیم ۵نفره در دو مسیر متفاوت جهت تخلیه غرفه‌ها اقدام کنند.

استاد سازه دانشگاه علم و صنعت ایران درخصوص بازسازی مجتمع تجاری پردیش یک کیش اظهار داشت: قسمتی که بر اثر آتش سوزی ۳۰درصد تخریب شده با قسمت سالم بازار جداسازی می‌شود و مدت زمان بازسازی این مجموعه بستگی به مشاور و پیمانکار مربوطه در چند ماه آینده به صورت متغیر است.

شایان ذکر است، دکتر غلامرضا قدرتی امیری استاد سازه دانشگاه علم و صنعت ایران در اطفاء حریق ساختمان پلاسکو در کمیته‌ای که از سوی شورای اسلامی شهر تهران از افراد علمی و باتجربه تشکیل شد، نقش بسزایی ایفا کردند؛ این تیم ۲۰نفره در ابتدای آتش‌سوزی پلاسکو تهران در محل حاضر شدند و نسبت به ساختمان‌های اطراف که نیروی‌های آتش‌نشانی قصد ورود به آنها را داشتند، با نظر کارشناسی درخصوص ایمنی و خطر فضاهای موجود این نیروها را هدایت می‌کردند.

گفتنی است، تمام اطلاعات روز حادثه و نقشه‌هایی که وجود داشت ازجمله نحوه کار، دپو نخاله‌های ساختمان پلاسکو، تهیه گزارش و نمونه‌برداری، تهیه گزارش علت آتش‌سوزی، نحوه ورود و گسترش آتش و ریزش ساختمان، در یک گزارش مدون طی زمان کوتاه تهیه و نهایی شد و به عنوان یک الگو برای ساختمان‌های قدیمی و مشابه پلاسکو مورد استفاده قرار گرفت.