معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم عنوان کرد:

پل خلیج‌فارس، راهگشای توسعه همه‌جانبه جزیره قشم

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، آغاز مجدد عملیات اجرایی پل خلیج‌فارس را، راهگشای توسعه پرسرعت و همه‌جانبه جزیره پهناور قشم برشمرد.

به گزارش اخبار مناطق آزاد، مختار گرشاسبی با اعلام این خبر گفت: موقعیت استراتژیک و راهبردی قشم در حوزه خلیج‌فارس موجب شده تا تمرکز بر توسعه این جزیره در دستورکار دولت سیزدهم قرار گیرد و با فراهم ساختن این زیرساخت مهم، اهتمام جدی برای توسعه همه‌جانبه این جزیره زیبا دنبال می‌شود.

وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های در دست اقدام و انجام شده برای توسعه قشم در حوزه‌های منطقه ازجمله حوزه نفت، گاز، پتروشیمی، تجارت دریایی، گردشگری و صنعتی و شیلات و آبزی‌پروری، ضرورت احداث پل به عنوان حلقه مفقوده توسعه را دوچندان ساخته و امید می‌رود با آغاز عملیات اجرایی دوباره این پروژه به عنوان رویای چندین ساله مردمان جنوب کشور، قطار پیشرفت قشم شتاب بیشتری گیرد.

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم؛ همزمان با پیشبرد احداث پل خلیج‌فارس، طرح توسعه بندر کاوه جزیره به عنوان دهکده کالا و پایگاه لجستیک (در پیوند با بندر شهید رجایی) در دستورکار سازمان قرار دارد تا علاوه‌بر تحول در اقتصاد کشور، افزایش ثبات سیاسی برای ایران در تنگه هرمز و تحکیم نام خلیج‌فارس باشد.

گرشاسبی تصریح کرد: از آنجایی که بسیاری از سواحل جنوبی کشور درحال حاضر توانایی پذیرش کشتی‌های بالای ۱۰۰هزار تنی را ندارند، بلکه در آینده نیز به‌ دلیل مشکلات فنی، ازجمله محدودیت‌های محیطی (مانند عمق آب در بنادر) و مسائل مالی، توانایی پذیرش را نخواهند داشت؛ در چنین شرایطی، سواحل جزیره قشم که در برخی نقاط عمق آن به حدود ۴۰متر می‌رسد، این امکان را داراست که بتواند کشور را با اسکله‌ای مطابق استاندارد‌های روز دنیا برای پذیرش کشتی‌های فوق‌سنگین در این زمینه توانمند سازد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه پس از احداث پل خلیج‌فارس، بندر کاوه به‌واسطه ۹۲کیلومتر بزرگراه و ۸۶کیلومتر راه‌آهن به خطوط سراسری حمل‌ونقل کشور متصل خواهد شد، می‌توان گفت پل، سرعت انتقال کالا به ایران و از ایران به کشور‌های دیگر را به طرز قابل‌توجهی افزایش خواهد داد.

گرشاسبی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تبدیل قشم به هاب انرژی منطقه، افزود: ۱۷میدان نفتی و گازی بزرگ در جزیره شناسایی شده و طرح‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و نیروگاهی زیادی در دست اجراست و برای پیشبرد اجرای این طرح‌ها و جذب سرمایه‌گذار برای توسعه آنها، توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقلی و بندر حرف نخست را می‌زند و امیدواریم با تکمیل این پروژه، بتوان از تمام ظرفیت‌های جزیره در حوزه انرژی استفاده کرد.

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم؛ احداث پل خلیج‌فارس و اتصال بزرگترین جزیره ایران و خاورمیانه به سرزمین اصلی، نه تنها از نظر اقتصادی برای قشم و کشور امیدبخش است، بلکه در حوزه امنیتی و ثبات سیاسی نیز نقش قابل‌توجهی بازی خواهد کرد.