در نشست معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش مطرح گردید:

کیش، بهترین منطقه و مطلوب‌ترین فرصت برای ایجاد شهر هوشمند است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در دیدار با دکتر سیدستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از پیشنهاد معاون وزیر برای مشارکت در مرکز نوآوری کیش و ایجاد شهر هوشمند استقبال کرد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، غلامحسین مظفری میزبان دکتر هاشمی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. در این نشست مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه راه‌اندازی مرکز نوآوری اولویت نخست سازمان منطقه آزاد کیش است و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها می‌تواند در تمامی عرصه‌ها تاثیرگذار بوده و رشد و توسعه کیش را شتاب بخشد، افزود: با توجه به زیرساخت‌های کیش، تاسیس مرکز نوآوری و فراهم کردن فعالیت شتاب‌دهنده‌های صادراتی و صنایع خلاق می‌تواند نقطه آغاز و شروع خوبی برای کمک به اقتصاد ملی باشد.

وی تاکید کرد: با توجه به استقبال شرکت‌های دانش بنیان از مرکز نوآوری کیش و تقاضاهای متعدد در این زمینه، برای استقرار و فعالیت شرکت‌های مورد نظر، هیچ مشکل و محدودیتی در زمینه تامین محل فعالیت و تجهیز آن نداریم و قصد داریم که دانش و تجربه کشور در دو دهه اخیر را در مرکز نوآوری کیش متمرکز کرده و از آن بهره ببریم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اظهار داشت: طراحی شهرک فن‌آوری را در کنار شهرک‌های صنعتی طراحی کردیم و قصد داریم با ارائه تسهیلات ویژه، شرکت‌هایی را که در حوزه دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند با کمترین هزینه‌کرد آنان برای تامین مکان مستقر کنیم و کمک نماییم این شرکت‌ها اقتصادی شوند.

وی از اعلام آمادگی کیش برای میزبانی و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان که در حوزه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات و شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در بازار کشورهای حوزه خلیج فارس فعالیت دارند خبر داد و افزود: آمادگی داریم با استفاده از مزیت‌های کیش، راه را برای توسعه پروژه‌های نوآورانه و پیشرو، نفوذ در بازارهای جهانی و رونق صادرات محصولات دانش‌بنیان هموار و فراهم کنیم.

دکتر مظفری با اشاره به تلاش شهرهای بزرگ کشور برای ایجاد شهر هوشمند و اقداماتی که تاکنون در کشور و دنیا انجام شده است، تاکید کرد: زیرساخت‌های مناسب، یکپارچگی در مدیریت کلان و وسعت کم جزیره کیش این امکان را می‌دهد که کیش به عنوان پایلوت شهر هوشمند مطرح شود و در این میان آمادگی همکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بهره‌مندی از تجارب این وزارتخانه را داریم و با توجه به حضور سالانه یک میلیون و هشتصد هزار گردشگر در کیش، این خدمات را می‌توان در سطح ملی دید و در این جزیره، آن را آزمایش کرد و به کل کشور تعمیم داد.

وی با قدردانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از انتقال فیبر نوری از سرزمین اصلی به کیش و نیز قدردانی از مدیریت فناوری اطلاعات سازمان منطقه آزاد کیش برای انجام فیبر نوری در رینگ جزیره، از همکاری این وزارتخانه در زمینه اینترنت نسل پنجم یا همان ۵G استقبال کرد.

همچنین معاون فن‌آ‌وری و نو‌آوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این نشست گفت: وجود ظرفیت‌های متنوع درکیش عملا یک فضای مثبت و ایده‌آل ایجاد کرده است تا این جزیره بهترین منطقه و مطلوب‌ترین فرصت برای ایجاد شهر هوشمند باشد تا با استفاده از نیروهای توانمند و خبره که تجربه کار عملیاتی دارند، به دستاوردهایی برسیم که تفاوت کیش نسبت به گذشته ملموس باشد.

دکتر ستار هاشمی با بیان اینکه تحقق شهر هوشمند با وحدت رویه و تصمیم‌گیری متمرکز امکان‌پذیر خواهد بود، اظهار داشت: جزیره کیش به واسطه مدیریت یکپارچه، وسعت کم و دسترسی آسان به بازارهای منطقه، مکان مناسبی برای فعالیت شرکت‌های مرتبط با فن‌آوری اطلاعات است و خواهان مشارکت در این زمینه هستیم تا بتوانیم در بازار کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عمان حضور فعال داشته باشیم.

وی یکی از راهکارهای کمک به اقتصاد کشور را رفتن به سمت توسعه و راه‌اندازی شتاب‌دهنده‌های صادراتی صنایع خلاق عنوان کرد و تصریح نمود: امروزه تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان در تامین منابع، عرضه، ترویج و تبلیغ کالاها و ورود به بازارهای کشورهای مختلف از تجربه و قابلیت‌های لازم و کافی برخوردار نیستند و شتاب‌دهنده‌های صادراتی صنایع خلاق با جذب مجموعه‌ای از شرکت‌های استارت‌آپی و نوآور در حوزه‌های مختلف، به این موضوع کمک خواهند کرد و آمادگی داریم در این زمینه با سازمان منطقه آزاد کیش مشارکت نماییم.